Comisia Europeană, dată în judecată de către avocații pentru drepturile omului

Comisia Europeană este acuzată de genocid. Doi cunoscuți avocați internaționali, susținuți de mai multe ONG-uri, acuză statele membre care au avut un rol important în gestionarea crizei refugiaţilor de moartea a mii de oameni.

Omer Shatz, membru al baroului din Israel, lector de drept internaţional la Sciences Po din Paris, şi dr. Juan Branco, membru al baroului din Paris, Ecole Normale Superieure, susțin că Italia, Germania şi Franţa se fac vinovate de migranții înecați în Mediterană, care au fugit din Libia cu ambarcațiuni folosite de traficanți, potrivit Adevărul.

Care sunt acuzațiile împotriva UE?

Într-un document de 243 de pagini, care a fost împărtășit cu agențiile internaționale de știri, avocații au subliniat mai multe acțiuni de stopare a migrației, desfășurate de către UE, prin care susțin că au încălcat drepturile omului, potrivit dw.com.

  • Începutul operației Triton din Marea Mediterană în 2014, care a redus resursele maritime de salvare și a creat, în largul coastei libiene, zone fără capacități de salvare;
  • Persecuția grupurilor de salvare a ONG-urilor de către Italia și alte state membre;
  • Declarațiile cancelarului german Angela Merkel, ale președintelui francez Emmanuel Macron și ale altor persoane care au demonstrat că liderii europeni cunosc riscurile;
  • Politica de returnare a circa 40.000 de migranți lagărelor controlate de miliția libiană „unde sunt săvârșite infracțiuni atroce”
  • Finanțarea și instruirea pazei de coastă din Libia, precum și furnizarea de date concrete privind amplasarea ambarcațiunilor de refugiați pentru a asigura forța libiană ar ridica cât mai mulți refugiați posibil.

„În loc să asigure o salvare şi debarcare în siguranţă a oamenilor, aşa cum prevede legea, UE orchestrează o politică a transferurilor forţate de persoane către zone asemănătoare unor lagăre de concentrare aflate în Libia, acolo unde au loc atrocităţi.“, se arată în raportul de 250 de pagini depus la Curtea Penală Internațională.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW