Comisie pentru verificarea condițiilor de muncă la Termocentrala Rovinari

Eugen Măruţă (gds.ro)

O Comisie pentru verificarea condițiilor de muncă și-a început activitatea la Sucursala Electrocentrale de la Rovinari. Este o comisie care va trebui să întocmească un raport care va sta la dispoziția administrației Complexului Energetic Oltenia și de care se va ține cont la încadrarea în condiții de muncă.

Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului „Energia” Rovinari, a declarat că este nemulțumit de faptul că din comisie fac parte și reprezentanți sindicali sau persoane care nu au mai activat de o perioadă lungă de timp în zona de producție: „Nu este posibil ca din Comisia care verifică noxele și alte aspecte să facă parte persoane care nu au habar de ce se întâmplă în zona de producție. Cum își vor da ei cu părerea, în condițiile în care nu mai au legătură cu domeniul. Trebuie să avem un raport întocmit în conformitate cu toate realitățile din teren”, a declarat Manu Tomescu, lider de sindicat din Complexul Energetic Oltenia.

Își continuă protestele la Târgu Jiu

Vicepreședintele Sindicatului „Energia” Rovinari, Manu Tomescu, a mai declarat că este necesar ca protestatarii din Piața Prefecturii să știe cât timp vor mai merge în centrul orașului Târgu Jiu și ce au de făcut în perioada următoare.

În opinia liderului de sindicat, este nevoie ca proiectul de lege privind scăderea vârstei de pensionare la Complexul Energetic Oltenia să intre mai repede în dezbatere în Comisia de Muncă și să ajungă în plen pentru votul deputaților. Manu Tomescu a precizat că este important ca proiectul de lege să își urmeze cursul și lucrurile să nu mai treneze. „Vrem să știm și noi care este situația și cât mai rămânem în Piață și cu ce scop. Ori albă, ori neagră. Chiar dacă nu va fi votat, dar să intre la dezbatere și la vot pentru că nu are rost să îl țină așa cu lunile, chiar dacă va fi respins. Vrem să știm și noi ce facem mai departe”, a mai spus Manu Tomescu.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW