miercuri, 27 mai, 2020
10.8 C
București

Compania Nokian Tyres, inclusă în topul celor mai sustenabile 10% companii

Compania Nokian Tyres a fost admisă în Indicele Global de Sustenabilitate Dow Jones (DJSI) pentru al treilea an consecutiv. În plus, compania a fost inclusă anul acesta și în indicele DJSI Europa, care are criterii mai riguroase de selecție.

În 20 dintre cele 21 de categorii de evaluare din acest an, compania a obținut un punctaj peste media sectorului auto global.

“Suntem mândri să fim incluși în topul celor mai sustenabile 10% companii cotate la bursă. Sustenabilitatea stă la baza tuturor activităților Nokian Tyres. Această recunoaștere ne motivează și mai mult să atingem toate obiectivele de sustenabilitate pe care ni le-am propus.”, declară Hille Korhonen, președinte și CEO Nokian Tyres.

Nokian Tyres își propune să fie lider în sustenabilitate. Pentru a atinge acest obiectiv, compania face eforturi constante pentru o mai bună sustenabilitate corporativă, atât în ceea ce privește produsele, cât și operațiunile. În mai 2018, Nokian Tyres s-a alăturat inițiativei Science Based Targets, care are ca scop îndeplinirea obiectivelor Acordului de la Paris.

„Ne-am îndeplinit înainte de termen obiectivul de a reduce emisiile de CO2 ale anvelopelor, prin reducerea rezistenței la rulare cu aproximativ 7% (comparativ cu anul 2013). Scopul acestor eforturi hotărâte este îmbunătățirea caracteristicilor ecologice ale produselor, fără a face compromisuri asupra siguranței lor și, implicit, a șoferilor.”, punctează Korhonen.

„Noua fabrică Nokian Tyres din SUA este o dovadă extra de sustenabilitate: siguranța la locul de muncă și atitudinea prietenoasă față de mediul înconjurător au fost prioritare încă din faza de construcție.”, completează Korhonen.

Nokian Tyres va continua să se concentreze pe tot ce înseamnă sustenabilitatea corporativă. Compania vrea să ofere un exemplu întregii industrii de anvelope și să ajute la crearea de valoare adăugată pentru consumatori, economie și mediu.

Indicii stabilesc topul celor mai sustenabile companii din lume, în care se înscrie cu succes și Nokian Tyres

Indicele Dow Jones pentru Sustenabilitate (DJSI) reprezintă o evaluare anuală a sustenabilității companiilor mari, tranzacționate public, realizată de compania elvețiană RobecoSAM. Pentru investitori, aceasta este o evaluare importantă și complexă a sustenabilității corporative, stabilită în funcție de criterii financiare, sociale și legate de mediul înconjurător. O astfel de evaluare independentă realizată de o companie internațională oferă părților interesate – clienți, investitori și angajați – o descriere credibilă a activității companiilor în ceea ce privește sustenabilitatea.

În 2019, RobecoSAM a invitat peste 3.500 dintre cele mai mari companii tranzacționate public din lume să participe la evaluarea sustenabilității. Primele 10% companii au fost incluse în indicele DJSI World ca fiind cele mai sustenabile companii din lume.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Sondaj comandat de PE: Europenii doresc ca UE să aibă mai multe competențe în abordarea crizelor similare celei provocate de COVID-19

- Aproape șapte din zece respondenți (69%) doresc ca Uniunea Europeană să poată juca un rol mai...

Înapoi în viitor

După două luni de izolare, mulți se străduiesc să întoarcă timpul. Chiar și cu riscul unui nou...

146 de noi cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de coronavirus în România. Au fost...