marți, 25 februarie, 2020
4.2 C
București

Conceptul de baie open space este din ce în ce mai popular – Care sunt beneficiile acestui stil de amenajare?

Inovațiile în materie de amenajări interioare ies din ce în ce mai mult din convențiile cu care oamenii au fost obișnuiți. Unul dintre cele mai surprinzătoare și controversate trenduri ale momentului este acela al băii open-space, adică o baie fără uși. Conceptul are la bază teoria conform căreia această încăpere nu ar trebui să fie un spațiu claustral, ci, mai degrabă, să fie eficient conectată cu restul camerelor. Deși subminează într-o anumită măsură ideea de intimitate, iată care sunt avantajele acestui stil:

4 beneficii ale unei băi open space:

Baia pare mai mare și mai spațioasă

Faptul de a renunța la pereții care despart baia de restul camerelor este o modalitate foarte bună de a obține baia decentă și confortabilă la care ai visat mereu. În plus, nu doar că îți deschide spațiul foarte mult, dar vei avea mai mult loc pentru a te mișca în voie prin încăpere. Nu te vei mai simți înghesuit, iar acest sentiment va diminua nivelul de stres cu care ai fost obișnuit. 

Creează un spațiu perfect confortabil

Imaginează-ți următorul scenariu: te bucuri de sunetul și de mirosul lemnelor ce ard în șemineu, de căldura de la acesta, în timp ce stai într-o cadă de baie cu apă parfumată. Sună ciudat, dar trebuie să recunoști că poate fi foarte plăcut. În plus, cu un asemenea amenajament, nu va trebui să te grăbești în dormitor pentru că în afara băii aerul este atât de rece. Vei putea să te bucuri de relaxare până în momentul în care adormi, fără pauze sau compromisuri. 

Te poți uita la TV în timp ce faci baie

Cum ar fi să te uiți la filmul preferat pe un ecran imens atunci când faci baie sau să rămâi la curent cu ultimele știri în timp ce faci duș? Toate acestea sunt posibile într-o baie open space. Un astfel de concept, transformi o cameră banală în una în care te vei simți ca într-un salon de SPA. Nu va mai fi doar un spațiu pur practic, ci o ocazie de a interacționa cu alții, în timp ce te bucuri de relaxare și de lux. 

Economisești timp și spațiu

Posibilitatea de a te da jos din pat și de a putea intra direct la duș fără alte obstacole, este deosebit de avantajoasă, mai ales în diminețile în care te grăbești foarte tare. 

Conceptul nu trebuie să fie atât de șocant, atâta timp cât baia nu este amenajată în legătură cu livingul, ci cu dormitorul. Ambele încăperi sunt considerate a fi intime. Aproape nimeni nu ar îndrăzni să te deranjeze în dormitor fără permisiunea ta.

Inovația în materie de decor și design interior nu va înceta să uimească omenirea. Unii îl numesc progres, alții îi spun nebunie, fiecare având părerea sa. Cum ar trebui să considerăm abordările mai curajoase în ceea ce privește amenajarea spațiului în care locuim? Este pregătită și societatea din România pentru așa ceva? Tu ești pregătit pentru următorul nivel de inovație în sfera design-ului interior?

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Calendar

Astăzi La Teatrul Naţional Bucureşti, de la 19.00, ”Tragedia omului”. Distribuție: Dorin Enache, Dumitru...

Din nou în Germania: Un automobil a pătruns în forță într-un grup de persoane ce participau la un carnaval. Zeci de răniți

Potrivit ziarului "Der Spiegel", poliția a confirmat incidentul, despre care a aflat că ar fi fost produs în mod...

Coronavirus: Există realmente riscul unei expansiuni mondiale

Două treimi din contaminaţii ieșiți din China înaintea izbucnirii epidemiei au rămas nedetectaţi la nivel mondial

TRENDING