1.5 C
București
joi, 28 ianuarie

Condițiile meteorologice nefavorabile au impus amânarea lansării rachetei SpaceX cu echipaj exclusiv american

Lansarea rachetei SpaceX cu echipaj uman american, ce urma să aibă loc în seara zilei de 27 mai, a fost amânată pentru sâmbătă, 30 mai, ora 15.22 (locală). Decizia a fost luată în ultimele zece minute din ajunul lansării, având în vedere riscurile pe care le implicau condițiile meteorologice extrem de nefavorabile (ploi și fulgere puternice).

“Atenție Dragon, SpaceX: din nefericire, lansarea nu mai are loc astăzi”, au fost anunțați cei doi astronauți, aflați deja la bordul capsulei Crew Dragon, de către directorul operațiunii de lansare a rachetei SpaceX, la Centrul spațial Kennedy, din Florida. “A fost un frumos efort din partea echipei noastre, dar înțelegem situația”, a răspuns astronautul Doug Hurley, care se se afla de două ore în interiorul capsulei, împreună cu coechipierul său Bob Behnken.

Însuși președintele Donald Trump sosise la baza din Florida pentru a asista la lansare. De ce a fost amânată lansarea până sâmbătă: trebuie refăcute calculele exacte privind ora decolării, coordonarea traiectoriei capsulei cu cea a Stațiunii spațiale internaționale la care astronauții americani trebuie să ajungă.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. COSMOSUL 12/8 HRISTOS DUMNEZEU 12/8, TISBITUL 8, ILIE 8; Cosmos 7 Hristos 7; C.OS.MOSUL. C-Creier, OS-Soare, MOSUL-Somnul. Somnul Creierului-Soare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW