joi, 6 august, 2020
31.4 C
București

Confindustria Romania vrea măsuri urgente de susținere pentru sectorul horeca, restaurante și baruri

Giulio Bertola, Preşedintele Confindustria Romania, patronatul firmelor italiene din România, lansează un mesaj public către primării şi instituțiile româneşti, pentru a susține sectorul HORECA (restaurante şi baruri).

ZONE PUBLICE FĂRĂ COSTURI PENTRU PROPRIETARII DE LOCALURI!

„Trebuie să intervenim în mod concret şi rapid pentru a susține activitățile economice din sectorul Horeca. Proprietarii şi administratorii acestui tip de activități comerciale reprezintă categoriile cele mai afectate de această stare de criză generată de pandemie, alături de sectorul turismului. Avem în față aproape 5 luni şi jumătate pline pentru a permite acestor operatori economici să-şi susțină costurile şi să încerce să recupereze pe cât posibil. Avem încredere în responsabilitatea primăriilor în fața unei probleme atât de serioase pentru un număr important de întreprinzători mici şi medii.

Va fi necesar să eliminăm birocrația, dispunând reguli clare şi proceduri rapide pentru autorizațiile de utilizare GRATUITĂ a spațiilor publice adiacente spațiilor în care se desfăşoară activități comerciale de acest tip.

Acolo unde există deja, va trebui să se permită chiar şi extinderea prin intermediul unei simple cereri, iar acolo unde nu există, vor trebui să fie create de la zero, evident cu respectarea siguranței clienților şi a reglementărilor în vigoare, pentru a limita posibilitatea transmiterii virusului.

O acțiune hotărâtă şi promptă a primăriilor şi a departamentelor tehnice ale acestora ar reprezenta un semnal important pentru un sector care are nevoie de susținere imediată. Doar prin măsuri extraordinare putem combate urgențele extraordinare”, a declarat Preşedintele Confindustria România, Patronatul firmelor italiene din România.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Donald Trump cenzurat de rețele de socializare, fiind acuzat de dezinformare

Facebook și Twitter îl sancționează pe președintele american pentru difuzarea unui clip video considerat "mincinos" referitor la...

Liban: stare de urgență pentru două săptămâni. Este promisă pedepsirea celor responsabili de neglijența ce a condus la catastrofa din portul Beirut

"Această crimă înfiorătoare prin neglijență va fi aspru pedepsită", a promis Charbel Wehbe, ministrul libanez de Externe....

Hai să fim și noi mai… polonezi!

Suntem români și așa trebuie să fim, deși devine din ce în ce mai clar că nu...