luni, 1 iunie, 2020
21.5 C
București

Consiliul Concurenței a autorizat preluarea de către Help Net a 33 de farmacii

Consiliul Concurenței a autorizat preluarea de către Help Net Farma SA a 33 de farmacii deținute de Tinos Farm SRL și Flora Farm SRL, respectiv de Proxi-Pharm SRL. Help Net, membră a grupului german Phoenix, are ca obiect principal de activitate comerţul cu amănuntul al produselor farmaceutice, în magazine specializate, operând un lanț farmaceutic extins la nivelul țării.

În România, Grupul Phoenix este prezent și pe piaţa comerţului cu ridicata de produse farmaceutice și parafarmaceutice, prin intermediul companiei Farmexim SA. Companiile Tinos Farm și Flora Farm îşi desfăşoară activitatea în domeniul comerțului cu amănuntul al produselor farmaceutice, prin magazine specializate.

Cele 16 farmacii, deţinute Tinos Farm și Flora Farm şi preluate de HelpNet, se află în municipiul București și în județul Ilfov . Proxi-Pharm SRL are, de asemenea, ca obiect de activitate comercializarea cu amănuntul a produselor farmaceutice, prin magazine specializate.

Help Net a preluat de la Proxi Pharm cele 17 farmacii deţinute în judeţul Constanţa (12 în oraşul Constanța, 2 la Techirghiol, una la Năvodari, una la Negru Vodă și una în Satul Moviliţa, Comuna Topraisar).

În urma evaluării efectelor concentrării economice, Consiliul Concurenţei a constatat că aceste tranzacţii nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Mii de britanici au protestat împotriva asasinării lui George Floyd

În ciuda restricțiilor impuse pentru contracararea coronavirusului, mii de cetățeni britanici s-au adunat duminică la Londra și...

Ce măsuri de protecție se aplică pe terase și plaje începând de astăzi

Începând cu data de 1 iunie sunt permise activitățile de preparare, servire și consum al produselor alimentare,...

BNR rămâne prudentă

Pentru a impulsiona consumul și relansarea economiei, BNR a tăiat dobânda de politică monetară de la 2%...

Continuă haosul în zeci de orașe ale Statelor Unite. Înfruntări violente în fața Casei Albe și a reședinței președintelui. Donald Trump, condus la un...

În ciuda ordinului de încetare a focului impus în capitala Statelor Unite pentru oprirea violențelor ce nu...