joi, 13 august, 2020
31.2 C
București

Consiliul Concurenței a autorizat preluarea de către Help Net a 33 de farmacii

Consiliul Concurenței a autorizat preluarea de către Help Net Farma SA a 33 de farmacii deținute de Tinos Farm SRL și Flora Farm SRL, respectiv de Proxi-Pharm SRL. Help Net, membră a grupului german Phoenix, are ca obiect principal de activitate comerţul cu amănuntul al produselor farmaceutice, în magazine specializate, operând un lanț farmaceutic extins la nivelul țării.

În România, Grupul Phoenix este prezent și pe piaţa comerţului cu ridicata de produse farmaceutice și parafarmaceutice, prin intermediul companiei Farmexim SA. Companiile Tinos Farm și Flora Farm îşi desfăşoară activitatea în domeniul comerțului cu amănuntul al produselor farmaceutice, prin magazine specializate.

Cele 16 farmacii, deţinute Tinos Farm și Flora Farm şi preluate de HelpNet, se află în municipiul București și în județul Ilfov . Proxi-Pharm SRL are, de asemenea, ca obiect de activitate comercializarea cu amănuntul a produselor farmaceutice, prin magazine specializate.

Help Net a preluat de la Proxi Pharm cele 17 farmacii deţinute în judeţul Constanţa (12 în oraşul Constanța, 2 la Techirghiol, una la Năvodari, una la Negru Vodă și una în Satul Moviliţa, Comuna Topraisar).

În urma evaluării efectelor concentrării economice, Consiliul Concurenţei a constatat că aceste tranzacţii nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Premieră în România: Diplome digitale, pe blockchain, pentru elevii de 10 din Sectorul 3

Pentru prima dată ȋn România, 36 de elevi din Sectorul 3, care au obținut nota maximă la examenele...

Belarus: Manifestațiile împotriva realegerii lui Lukașenko nu se opresc. Au loc represiuni fără precedent în istoria țării

Ministerul de Interne al Belarus a anunțat joi că au fost arestate alte 700 de persoane în...

Record de infectări cu Sars-Cov2. Când se trezesc „autoritățile”?

Cu toate că situația se îndreaptă rapid spre dezastru, „autoritățile” continuă să testeze insuficient, aproape 40% dintre...