vineri, 3 iulie, 2020
27.5 C
București

Controale ANPC la Carrefour: Două magazine ar putea fi închise

Inspectorii ANPC au făcut controale în 14 magazine Carrefour din București și din țară și au constatat mai multe nereguli, între care alimente păstrate la temperaturi inadecvate, cu data limită de consum depăşită sau depozitate în condiţii neigienice.

Controalele s-au soldat cu amenzi de peste 300.000 de lei, aproape 1,5 tone de produse retrase de la vânzare și închiderea unor raioane care în se vindea mâncare gătită. De asemenea, inspectorii ANPC au propus închiderea pentru șase luni a două dintre magazine, informează news.ro și economica.net, citate de B1TV.

Controalele au vizat magazine Carrefour din Bucureşti, Satu Mare, Cluj, Oradea, Baia Mare, Constanţa, Braşov, fiind verificate 6.724 de kilograme de produse alimentare, în cazul a 1.660 de kilograme fiind constatate abateri.

Au fost aplicate 35 de amenzi în valoare de 301.000 de lei şi au fost date 3 avertismente, peste 200 de kilograme de produse alimentare au fost retrase temporar de la comercializare, iar definitiv au fost retrase 1.423 de kilograme de alimente în valoare de peste 28.000 de lei. De asemenea, serviciile la raionul de gastronomie au fost oprite temporar în două magazine şi a fost propusă măsura închiderii temporare până la şase luni în cazul a două magazine.

Printre problemele cel mai des identificate s-au numărat: produse expirate, depozitarea necorespunzătoare a unor alimente, inducerea în eroare a consumatorului privind prospețimea altora, temperatură prea mică a alimentelor oferite la raionul gastro, lipsa unor documente din care să reiasă data de fabricație, decongelarea incorectă a unor produse și cuptoare insuficient igienizate.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Cheia oferită de Confindustria România vine și în sprijinul industriei italiene

O participare extraordinară din partea României, dar și numeroase conexiuni din țările est-europene, precum Bulgaria, Albania, Polonia...

Tătaru: Dacă se va impune, vom avea o prelungire a stării de alertă

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat vineri că în prezent nu există pericolul instituirii stării de urgenţă,...

ANUNȚ DE PUBLICITATE PRIVIND CUMPĂRAREA UNUI IMOBIL CU DESTINAȚIA DE SEDIU PENTRU AUTORITATEA NAȚIONALĂ PENTRU ADMINISTRARE ȘI REGLEMENTARE ÎN COMUNICAȚII

AUTORITATEA NAȚIONALĂ PENTRU ADMINISTRARE ȘI REGLEMENTARE ÎN COMUNICAȚII, cu sediul în București, str. Delea Nouă, nr. 2,...

Angelo De Gubernatis şi România

De curând, a apărut la Editura Meronia volumul „Angelo De Gubernatis şi România”, de Tatiana Nicolescu şi...