1.2 C
București
duminică, 7 martie

Continuă operațiunile de recuperare a oilor din Portul Midia: 230 au fost aduse la țărm

Autorităţile au reuşit să scoată de pe nava cu oi răsturnată în Portul Midia, de duminică şi până în prezent, 230 de animale, aproape jumătate dintre acestea fiind aduse la ţărm miercuri, iar operaţiunea continuă şi în această noapte, transmite news.ro, citată de b1.ro.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, miercuri, au mai fost realizate două decupaje în puntea superioară a navei pentru a facilita accesul personalului de intervenţie, apoi a continuat evacuarea oilor. La bordul navei se află medici veterinari care tranchilizează ovinele pentru a putea fi scoase rapid, apoi acestea sunt predate şi transportate cu ambarcaţiuni la mal.
Oile evacuate de pe navă sunt depozitate temporar pe cheiul din Portu Midia în ţarcuri special amenajate, unde medicii veterinari ai ANSVSA le examinează clinic, le administrează vitamine, furaje, apă. În momentul în care îşi revin, animalele sunt transportate cu un mijloc de transport autorizat la ferma de provenienţă, de unde nu pot pleca fără aprobarea ANSVSA, au precizat reprezentanţii ISU Dobrogea.
Sursa citată menţionează că 111 oi au fost scoase miercuri, până la ora transmiterii acestei ştiri, iar în total, de duminică, de când nava s-a răsturnat au fost aduse la ţărm 230 de animale.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW