Continuă războiul expulzărilor şi al retorsiunilor între UE şi Rusia

Rusia a impus vineri o interdicție de intrare în țară a opt oficiali ai Uniunii Europene, cu titlu de represalii pentru sancțiunile impuse de UE unor cetățeni ruși.
Ministerul rus de Externe a precizat că printre cei cărora li se aplică această interdicție figurează în primul rând David Sassoli, președintele Parlamentului European, urmat de Vera Jurova, vicepreședinte al Comisiei Europene și comisar european pentru Valori și Transparență, şi Jacques Maire, membru al delegaţiei Franţei la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. Ceilalţi sancţionaţi: Jorg Raupach (procurorul şef al Berlinului), Ivars Abolins (preşedintele Consiliului Media Electronică al Letoniei), Maris Baltins (director al Centrului Lingvistic al Letoniei), Jacques Maire (membru al delegaţiei Franţei la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei), Asa Scott (preşedintele Diviziei de Protecţie şi Siguranţă CBRN, Agenţia suedeză de Cercetare pentru Apărare) şi Ilmar Tomusk (directorul general al Inspectoratului pentru Lingvistică al Estoniei).
Reamintim că, în luna martie, Uniunea Europeană a impus sancţiuni în cazul a doi ruşi acuzaţi de persecutarea homosexualilor în Cecenia. De asemenea, UE a impus în martie sancţiuni pentru patru înalţi oficiali ruşi apropiaţi ai lui Vladimir Puțin în cadrul afacerii Navalnîi.  

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW