Epidemia în Franța se accelerează, spitalele se pregătesc pentru un lung asediu

Peste 1.600 bolnavi cu Covid-19 erau în reanimare duminică, iar numărul persoanelor infectate se situează între 30.000 și… 90.000, a anunțat Ministerul francez al Sănătății. Izolarea și celelalte restricții par să nu fi adus deocamdată rezultatele sperate. Accelerarea extinderii epidemiei cu Covid-19 continuă.

Ministrul Sănătății, Olivier Véran, promite amplificarea operațiunilor de testare, depistare și sistematizarea testelor. Un accent deosebit este pus pe depistarea contaminaţilor cu coronavirus.

În acest moment în care Franța intră în a doua săptămână de izolare în lupta cu coronavirusul, președintele Emmanuel Macron continuă să rămână angajat, în pregătirea spiritelor pentru o lungă bătălie. „Nu suntem la capătul dezastrului pe care virusul ucigaș ne face să-l trăim”, a scris duminică în ziarul de mare tiraj „JDD” (Journal du Dimanche). Nu este nici o îndoială, scrie presa de luni, că francezii vor rămâne blocați acasă încă două săptămâni și mai bine. Este așteptat luni avizul Consiliului științific, dar președintele lui, Jean-François Delfraissy, a estimat în „Le Monde” că „izolarea va dura mai multă vreme decât s-a anunțat inițial”. Presiunea medicilor pentru restrângerea circulației persoanelor este puternică, şi aceştia acuză Executivul de „lejeritate”. La Nisa, Béziers, Montpellier, Perpignan a fost instituită stare excepțională. Bulevarde importante din Paris sunt închise, controalele au fost întărite, iar poliția face apel la sprijinul dronelor pentru supravegherea unor zone.

Într-un bilanț dat publicității duminică dimineață, Direcția generală a Sănătății a rezumat astfel situația epidemiei la nivel național: 7.240 bolnavi erau spitalizați, din care 174 – în stare gravă, la reanimare. Până în prezent au decedat 674 persoane. Aproape 16.000 contaminați erau înregistrați oficial duminică, dar ministrul Sănătății crede că numărul lor real, nedepistaţi, ar putea fi între 30.000 și 90.000 (incluzând și purtătorii în stare bună de sănătate).


- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW