Angela Merkel, în carantină

Din precauție, după primul test pozitiv cu coronavirus pe care-l consideră nesigur, Angela Merkel a decis să se stabilească în carantină la domiciliul personal. De acolo își va desfășura în continuare activitățile. Este o decizie, spun surse informate apropiate dnei Merkel, luată pe fondul noilor dispoziții mai restrictive emise atât de către guvernul german, cât și de autoritățile regionale pentru limitarea propagării epidemiei de coronavirus.

Germania este una dintre țările europene cele mai lovite de epidemia de coronavirus. Are în acest moment 18.610 contaminați și 55 de decese, a anunțat Institutul epidemiologic Robert Koch. La o întâlnire cu presa, la care Angela Merkel a anunțat interzicerea adunărilor cu participarea a mai mult de două persoane, purtătorul său de cuvânt a informat că medicii care i-au administrat dnei cancelar un vaccin împotriva infecțiilor cu pneumococ, vinei 20 martie, au testat-o apoi pozitiv cu coronavirus. Motiv pentru care dna cancelar a decis să se retragă la domiciliul său pentru a rămâne în carantină. În următoarele zile va fi testată din nou pentru a se constata dacă este realmente infectată cu coronavirus, un singur test nefiind sigur, a precizat purtătorul de cuvânt.

Angela Merkel își limitează contactele sociale

Doamna cancelar nu va putea să conducă marți dimineață ședința Consiliului de miniștri consacrată aprobării unor cheltuieli bugetare suplimentare în valoare de 150 miliarde de euro pentru combaterea consecințelor economice ale pandemiei.

Corespondenți de presă la Berlin relevă intrarea în vigoare a unor reguli de comportament pentru cetățeni cu mult mai severe. În conferința sa de presă televizată din 18 martie, Angela Merkel a lansat avertismente acelor cetățeni care dau dovadă de indisciplină, nu respectă regulile restrictive stabilite de autoritățile medicale și administrative, și a salutat comportamentul acelor germani care au înțeles că trebuie reduse drastic contactele sociale, „ceea ce permite salvarea de vieți”. Începând de vinerea trecută, în Germania sunt interzise adunări cu participarea a mai mult de două persoane, cu excepția familiilor sau a colocatarilor ce trăiesc sub același acoperiș. Corespondenții de presă au aflat – din surse informate – că dna Merkel este totuși adepta unei linii mai puțin stricte în actuala conjunctură, temându-se că o izolare totală poate avea efecte psihologice negative asupra persoanelor vizate.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW