joi, 28 mai, 2020
12.6 C
București

Controversa SUA-China asupra interzicerii Huawei

China a avertizat joi Statele Unite asupra interzicerii gigantului Huawei de pe piața americană, pe fondul unei înrăutățiri accentuate a relațiilor comerciale dintre cele două superputeri economice, informează AFP.

În același timp, relațiile diplomatice ale Beijingului cu Ottawa s-au înrăutățit, după ce China a arestat doi canadieni sub suspiciunea de a fi reținut secrete de stat într-un caz văzut ca o răzbunare față de arestarea unui executiv al Huawei de către Canada.

Acest avertisment se adaugă incertitudinii eforturilor de reînnoire a unei înțelegeri care să pună capăt „războiului” comercial sino-american după ce în ultimele zile cele două state s-au tachinat reciproc prin manipularea creșterilor tarifare.

„Bullying-ul american și tacticile de presiune pe care le-a exercitat asupra Chinei, au făcut ca negocierile economice și comerciale dintre China și SUA să sufere un regres serios”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Comerțului, Gao Feng, într-o declarație de presă.

La rândul său, Departamentul de Comerț al Statelor Unite a răspuns într-un mod mai direct, cu o lovitură asupra gigantului Huawei, adăugându-l pe o listă neagră – fapt ce va restricționa capacitatea firmei de a folosi componente importante ale SUA în gama sa de telefoane, baze de date și alte produse electronice.

Reprezentarea americană a gigantului Huawei ca pe un pericol pentru securitatea națională se adaugă nemulțumirilor conform cărora companiile chineze sunt protejate în mod inechitabil de către Beijing, ceea ce face ca un comerț echitabil să fie, practic, imposibil.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Susținere a planului Comisiei Europene de către reprezentanții grupurilor politice din PE

După prezentarea planului de redresare europeană de către Ursula von der Leyen, și a angajamentului asumat de...

Reuniune extraordinară a Parlamentului European consacrată dezbaterii planului de redresare a Europei și a bugetului plurianual al UE

"Este ora Europei!", a clamat miercuri Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, prezentând Parlamentului European un...

Ema, un film bulversant, care alunecă în dramă erotică

Ce ne mai poate surprinde în cinematografia modernă, după ce aproape totul a fost încercat? Pablo Larraín,...