Convenția Partidului Republican: Trump și familia sa, în centrul evenimentului

S-a aflat deja că Melania, soția sa, și cei patru copii vor avea intervenții în cadrul convenției. Se vor exprima Donald jr., Eric, Tiffany și Ivanka.

Donald Trump a pregătit în detaliu convenția la care îi va fi consacrat oficial statutul de candidat republican la alegerile din 3 noiembrie. Ea se desfășoară în localitatea Charlotte, din statul Carolina de Nord. Dezbaterile vor fi virtuale, la ele urmând să ia parte circa 300 de delegați reprezentând 50 de state americane. Apropiații lui Trump spun că obiectivul său este să “remedieze” cât mai mult posibil decalajul din ultimele sondaje de opinie, în mod clar în favoarea lui Joe Biden. Depășit considerabil în sondajele naționale din ultimele săptămâni, dat ca învins în numeroase state-cheie, Donald Trump speră ca la Charlotte să se producă un reviriment, urmat de o victorie-surpriză, așa cum s-a întâmplat în 2016. Jason Miller, membru al echipei sale de campanie, a relatat că Donald Trump dorește o convenție “foarte optimistă și agreabilă”, în cadrul căreia să-și apere bilanțul primului mandat, mult criticat în special pentru modul în care a gestionat pandemia Covid-19, economia și migrația.

Interesant, Donald Trump și-a asigurat discursuri la convenție din partea mai multor oratori afro-americani, în încercarea de a-și ralia alegătorii de culoare angajați recent în revolte fără precedent față de politica sa marcată de un rasism condamnat chiar și de membri ai familiei sale. Între aceștia se află Tim Scott… singurul senator de culoare în Congresul american

Evaziv privind programul unui al doilea mandat

Donald Trump este așteptat cu mult interes să-și expună programul pentru următorii patru ani la Casa Albă. Chestionat duminică la canalul de televiziune Fox News ce va fi nou în politicile sale următoare, Trump a dat un răspuns simplu, fără detalii:”Voi consolida ceea ce deja am făcut și voi face și lucruri noi”.

În plan diplomatic, Trump l-a trimis deja, chiar în ajunul convenției, într-un turneu în Orientul Apropiat pe secretarul de stat Mike Pompeo pentru a promova cunoscutul plan vizând o soluție în dosarul palestinian. Toată lumea, spun comentatori apropiați ai Republicanilor, speră ca Donald Trump să aibă la această convenție o “tonalitate diferită” de cea de până acum, o manieră de lucru a lui și a echipei sale care “să reunească, nu să divizeze”. În declarațiile făcute duminică la Fox News, Trump a ținut să avertizeze alegătorii că, dacă opoziția câștigă, “ţara va fi complet diferită și în final va eșua”, prezicând o recesiune “similară celei din 1929”.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW