19.7 C
București
marți, 29 septembrie

Record absolut în Europa: România a ajuns să aibă cel mai mare număr de medici la 1.000 de locuitori

Până la sfârșitul lunii iulie 2020 România înregistra, conform statisticii internaționale, 2,8 medici la 1.000 de locuitori, fiind pe penultimul loc din Europa.

Pe primul loc se situa Grecia, cu 6,2 medici la 1.000 locuitori.

Dar iată că în urma măsurilor luate de către șeful Grupului de Comunicare Strategică, domnul Raed Arafat, de către doamna ministru Monica Anisie, dar și de către domnul ministru Nelu Tătaru, România a făcut progrese rapide și remarcabile ajungând pe primul loc în Europa, cu circa 6,6 medici la 1.000 locuitori.

Nicio altă țară europeană nu a reușit o asemenea performanță, ceea ce dovedește capacitatea creatoare inegalabilă a celor care administrează politica medicală românească în condiții de pandemie.

Cifrele cer însă demonstrație, ceea ce vom face, pentru a nu da posibilitatea opoziției sau altor cârcotași să conteste succesul de mai sus.

Vom aplica o metodă statistică simplă, dar corectă, ceea ce ne va conduce la o concluzie greu de atacat.

Deci, prima operație metodologică: stabilirea cifelor de bază. Astfel, conform datelor INS, la sfârșitul anului 2019 existau în România 2.824.594 elevi la cursuri preliceale și liceale.

A doua operație metodologică: aplicarea logicii silogistice. Astfel, putem spune că dacă orice copil are o mamă, și cei 2.824.594 de copii au câte o mamă, deci rezultă că avem 2.824.594 mame.

Concluzia finală: avem în România 2.824.594 mame de elevi.

Acum intervine analiza de esență a acestei concluzii, realizată de către oficialitățile menționate mai sus și transpusă în hotărârile și procedurile pe care le-au stabilit domniile lor pentru începerea anului școlar 2019-2020.

Ideea de bază a hotărârii este ”livrarea” de către fiecare mamă de elev a unei declarații pe răspundere proprie conform căreia elevul, adică propriul ei copil, nu este bolnav și se poate prezenta în clasă.

Dar cum poate ști mama dacă nu este bolnav copilul?! Evident, trebuie să-l examineze cu atenție, să vadă dacă nu are temperatură, dacă nu îl doare gâtul, dacă nu tușește, dacă nu îl doare capul sau dacă nu are diaree. Problema este că aceste simptome nu sunt specifice doar coronavirusului, ci și altor multe boli sau stări febrile trecătoare specifice tinerilor, de la răceală, gripă obișnuită, indigestie sau exces de fructe sau înghețată.

Cum vor depista mamele simptomele de coronovirus din atâtea alte posibilități? Cum se vor asigura că au judecat corect astfel încât să nu aibă de suferit, poate chiar penal, pentru că și-au angajat propria răspundere.

Simplu!!

Prin exploatarea vastelor cunoștințe medicale pe care le au și a expertizei lor în domeniul patologiei.

Nu încape nicio îndoială că, volens, nolens, aceste mame sunt în realitate medici și nu orice medici, ci super medici, apte ca dintr-o privire să constate dacă elevul este pozitiv sau negativ.

Iată cum, printr-o simplă declarație pe proprie răspundere, numărul medicilor din România a crescut ca ciupercile după ploaie.

Stimaţi Cititori, sunt convins că ați înțeles că v-am prezentat un pamflet, adică o satiră, o glumă mai mult sau mai puțin serioasă. Vă mulțumesc că m-ați citit, dar nu pot să nu recunosc că pamfletul meu nu are calitatea satirică a hotărârilor luate de către guvern pentru începerea anului școlar.

Alea chiar sunt adevărate glume!

- PUBLICITATE -

4 COMENTARII

  1. ARE CEI MAI MULTI DOFTORI LA MIA DE LOCUITORI, NU DE DOCTORI, ACESTIA DIN URMA TE FAC BINE, TE TRATEAZA DE BOALACU ADEVARAT

  2. Phoai, m-am speriat.. Pe vremuri era gluma ca e tzara plina de ingineri, acu’ e plina de “avocatzi”, jandarmi/locali/agentzi “paza” si “medici” /bishnitzari .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW