Corina Atanasiu: „Nu ne putem permite să pierdem niciun copil din parcursul educațional”

Secretarul de stat MIPE Corina Atanasiu a participat vineri la prima întâlnire a Comitetului interministerial pentru monitorizarea implementării Proiectului național „România Educată”.

 România Educată este unul dintre cele mai importante documente programatice pe care România l-a emanat în ultimii ani și care intră acum într-un proces intens de operaționalizare. Declinul dramatic al populației, în paralel cu presiunea pe sistemul de pensii ce va fi pusă de către generațiile de „decreței”, ne fac conștienți de faptul că nu ne putem permite să pierdem niciun copil din parcursul educațional. Lupta cu abandonul școlar înregistrează progrese notabile. Din 2016, de la lansarea programului Școala pentru toți de către ministrul Cristian Ghinea, părăsirea timpurie a școlii a scăzut de la 19% la aproape 15%. Mecanismul este eficient și va fi continuat și îmbunătățit prin fonduri europene”, a declarat Secretarul de stat Corina Atanasiu.

Reformele preconizate prin proiectul „România Educată”, combinate cu măsurile prevăzute în programul de guvernare, sunt armonizate cu recomandările specifice de țară ale Comisiei Europene pentru domeniul educației și cu PNRR. În PNRR sunt alocate peste 3,6 miliarde de euro pentru reforme și investiții reale din educație.
Se impune adoptarea, în perioada următoare, a HG privind aprobarea „Planului de acțiune” si elaborarea unui pachet legislativ coerent și agreat cu partenerii reprezentativi pentru asigurarea unei implementari fezabile a proiectului „România Educată”.

Conducerea Comitetului Interministerial este asigurată de prim-ministrul României și de ministrul Educației, iar Administrația Prezidențială are statut de invitat permanent. În acest Comitet participă, pe lângă premier și vicepremieri, reprezentanți ai tuturor ministerelor de cu atribuții în domeniu.

- PUBLICITATE -

2 COMENTARII

  1. ROMANIA E TARA VACCINULUI BINE FACUT, ASA CUM ZICEA TOVARASUL PRESEDINTE SI SECRETAR JENERAL AL PARTIDULUI NOSTRU, ASA CA VACCINATI-I LA RUPERE PE T OTI PLOZII !

  2. „Nu ne putem permite să pierdem niciun copil din parcursul educațional, dar nu ne ipasa daca vreunul o mierleste din cauza bolilor”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW