vineri, 10 aprilie, 2020
13.5 C
București

Corina Creţu, despre ieşirea României din UE: ,,Ar fi o catastrofă naţională’’

Comisarul European pentru politica regională, Corina Creţu, a atras atenţia, miercuri, că o eventuală ieşire a României din Uniunea Europeană (UE) “ar fi o catastrofă naţională”. Aceasta consideră ,,că România trebuie să continue drumul său european”.

,,Mesajul meu este acela că România trebuie să continue drumul său european. (…) Nu trebuie să ne jucăm cu viitorul nostru. (…) Este surprinzător ca o ţară care a cunoscut atâtea beneficii din partea Uniunii Europene (…) să dai cu piciorul tuturor acestor oportunităţi. Nu cred că îşi doreşte cineva acest lucru şi îmi pare rău că a venit, nu ştiu, din neant, această posibilitate ca România să iasă vreodată din Uniunea Europeană. Deci asta, după părerea mea, ar fi o catastrofă naţională şi vom fi cu toţii responsabili pentru viitorul nostru şi al copiilor noştri”, a declarat Corina Creţu, la Romania Tv.

Referitor la reacţiile provocate de ultimul Raport MCV publicat de Comisia Europeană, Corina Creţu a afirmat că partidele politice nu ar trebui să privească lucrurile ,,într-o cheie complotistă, că cineva ne vrea răul”, informează Agerpres.

,,Aş vrea ca partidele să privească cu înţelepciune şi să nu pună într-o cheie complotistă, că cineva ne vrea răul. Este un rezultat a ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă. Este greu de luptat cu o imagine deja creată, de aceea eforturile trebuie să fie suplimentate din acest punct de vedere. Sigur că acum intrăm şi într-o perioadă preelectorală legată de alegerile europarlamentare. Sunt cele mai politizate dezbateri în Parlamentul European”, a mai spus comisarul european.

Încrederea românilor în Uniunea Europeană a scăzut cu 10%

Potrivit ultimului eurobarometru publicat de Parlamentul European (Eurobarometer Survey 90 of the European Parliament A Public Opinion Monitoring Study, septembrie), 62% dintre cetățenii europeni consideră că apartenența țării lor la UE este un lucru bun. Majoritatea respondenților din toate cele 28 de state membre, de asemenea susţin că ţara lor a beneficiat de statutul de membru al UE. În ceea ce priveşte România, ţara noastră înregistrează cea mai mare scădere la nivelul Uniunii în ceea ce privește percepția privind apartenența la UE. În luna septembrie, 49% dintre români susțineau că statutul de membru UE este un lucru bun, în scădere cu 10 procente față de luna aprilie, notează Hotnews.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

INACO donează bani și produse pentru spitale din București și Constanța

În contextul lipsei de echipamente de protecție pentru personalul medical din sistemul sanitar românesc, echipa de voluntari...

AUR solicită Guvernului Orban clarificări cu privire la situația muncitorilor sezonieri

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) solicită Guvernului României, în special Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Afacerilor...

Discursul Purtătorului de cuvânt al Ambasadei Chinei în România privind problema Taiwanului

Întrebare: Recent, unele mass-media românești au raportat despre prevenirea și controlul epidemiei de Covid-19 din Taiwan, spunând că absența Taiwanului la Adunarea...

Politică în vremuri de criză

Organizația Internațională a Muncii (OIM) a avertizat marți că din totalul forței de muncă de 3,3 miliarde...

TRENDING