19.7 C
București
marți, 29 septembrie

Coronavirus: Al doilea val al pandemiei este deja o realitate

Faimosul “al doilea val” al pandemiei Covid-19, de care s-a temut întreaga lume, a devenit realitate, în special în Austria, Spania, Franța, Israel.

Duminică, 13 septembrie, cancelarul austriac Sebastian Kurz a anunțat la posturile de televiziune că Austria se află “la începutul celui de-al doilea val” al pandemiei de coronavirus. Fuseseră înregistrate în ultimele 24 de ore peste 870 noi cazuri de contaminare. În aceeași zi, premierul israelian Benjamin Netanyahu anunța reizolarea națională pentru o perioada de cel puțin trei săptămâni. “Al doilea val” devenea astfel realitate. În Israel, autoritățile au impus, începând de săptămâna trecută, restricții de circulație în circa 40 de localități ale țării, în special în orașe locuite de arabi și evrei ultraortodocși, măsură care nu a oprit totuși răspândirea virusului. Izolarea la nivel național în Israel, s-a precizat oficial, intrată în vigoare vinerea trecută, se va termina, eventual, la 9 octombrie.

În Austria, începând de luni, 14 septembrie, este obligatorie purtarea măștilor protectoare în clădirile publice, în supermarketuri și toate celelalte magazine.

În Franța, de câteva zile se înregistrează un număr mare de noi contaminați. Astfel, duminică, 13 septembrie, era anunțată deja depășirea pragului de 10.000 contaminați cu Covid-19 în ultimele 24 ore, după ce cifre apropiate fuseseră înregistrate și în zile anterioare.

OMS prevede o mortalitate mai ridicată în lunile următoare în Europa

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) se așteaptă la o creștere a mortalității provocate de coronavirus în lunile octombrie și noiembrie, a declarat presei directorul departamentului european al organizației, Hans Kluge. Situația, a subliniat acesta, “va deveni mai dură”. La această evoluție, a spus oficialul OMS, ne-am așteptat, având în vedere creșterea rapidă și importantă în ultimele săptămâni a cazurilor noi de infectare cu coronavirus în Europa, chiar dacă numărul zilnic al deceselor a rămas pentru moment stabil. Creșterile cele mai importante ale noilor contaminați s-au înregistrat în special în Spania și Franța. Spre exemplu, vinerea trecută, într-o singură zi, au fost raportate peste 51.000 de noi contaminați în cele 55 țări membre ale OMS din Europa, cifră cu mult mai mare decât în luna aprilie.

Situația la zi în lume

Luni, agențiile internaţionale de presă semnalau că, la nivel mondial, din luna decembrie până în prezent, pandemia a provocat cel puțin 921.097 decese cauzate de coronavirus. Statele Unite rămân țara cea mai lovită de virus, cu 193.705 decese, urmate de Brazilia (131.210 decese).

Franța vine din urmă, înregistrând din nou, în ultimele 24 de ore, un mare număr de noi contaminați (7.183).

Înaltul oficial OMS, care își are sediul la Copenhaga, Hans Kluge, i-a avertizat pe cei care cred că sfârșitul pandemiei va avea loc o dată cu punerea la punct a unui vaccin, că nu este sigură o astfel de evoluție. “Noi nu știm dacă vaccinul ce va fi obținut va fi eficace la întreaga populație”, spune Hans Kluge, existând deja semne că la unele persoane el nu va avea efectul dorit.

- PUBLICITATE -

3 COMENTARII

  1. DOAR IN EUROPA, MAI ALES IN UE EXISTA ACEST VAL 2 ? AFRICA, JAPONIA, CHINA, AMERICILE ( EXCEPTAND SUA), AUSTRALIA, TARILE ARABE, NOUA ZEELANDA ETC NU PREA RESIMT PRIMEJDIA ACESTUI CORANOVIRUS EUROPEAN !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW