vineri, 27 martie, 2020
8.1 C
București

Coronavirus: Alte 115 decese în provincia Hubei. Numărul deceselor în China continentală a ajuns la 2233

Autoritățile sanitare din provincia chineză Hubei, epicentrul epidemiei cu coronavirus, au anunțat vineri dimineață că, în ultimele 24 de ore, virusul ucigaș a luat viața altor 115 persoane, numărul total al deceselor pe teritoriul Chinei continentale ajungând astfel la 2233. Și numărul contaminaţilor a crescut în același interval de timp cu 411, față de 349 în ziua precedentă.

O altă informație îngrijorătoare au obținut vineri corespondenții de presă la Beijing: Au fost depistate 500 de cazuri de contaminare cu coronavirus în închisorile din China, 200 dintre ele fiind identificate într-un singur penitenciar.

Coreea de Sud, confruntată cu o explozie de cazuri de contaminați

Crezând că suferă de un simplu guturai, una dintre paciente a contaminat mai multe sute de persoane din localitatea Daegu, cu prilejul ceremoniilor unei secte religioase. “Până acum, eforturile noastre au vizat împiedicarea difuzării maladiei în comunitățile locale din țara noastră”, a declarat premierul sud-coreean Chung Se-kyun. Vineri, țara a intrat în situație de urgență pentru a face față surprinzătoarei explozii a numărului contaminaţilor. Cifre oficiale anunțau detectarea altor 52 de cazuri de contaminare, numărul total al acestora ajungând la 156. Coreea de Sud devine astfel a treia țară pe planetă cel mai grav lovită de epidemia cu coronavirus, după China, cu 75.000 de cazuri, și Japonia, cu 728 de contaminați (incluzându-i pe cei de pe nava Diamond Princess).

Ucrainenii unei localități de lângă Kiev i-au primit cu pietre pe conaționalii evacuați de la Wuhan

Mai mulți locuitori ai localității Novi Sanjaryn, situată în estul Ucrainei (între Kiev și Harkov) au intrat în altercații cu forțele de ordine după ce au blocat intrarea în mica localitate unde urmau să fie plasați în carantină, într-un spital militar, cei 70 de ucrainieni sosiți din China, mai exact de la Wuhan, focarul epidemiei cu coronavirus. Locuitorii localității au atacat cu pietre autobuzele care aduseseră ucrainenii ce urmau a fi puși în carantină Surse locale, citate de corespondenți de presă acreditați la Kiev, au relatat că a fost necesară o intervenție în forță împotriva revoltaţilor din Novi Sanjaryn care blocaseră cu baraje și focuri toate drumurile de acces în localitate. Incidentele, au relatat surse ale poliției, au durat aproape întreaga zi, fiind necesară inclusiv intervenția mai multor blindate. A fost de asemenea necesară intervenția ministrului Sănătății și chiar a președintelui Zelenski pentru a da asigurări că ucrainenii reveniți din China sunt necontaminaţi, dar trebuie supravegheați încă o perioadă, totalmente izolați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Sesiunea plenară specială a PE: Deputații europeni solicită un răspuns mai unitar dat de UE pandemiei de Covid-19

687 de deputaţi au participat joi, 26 martie, la Bruxelles, la primul vot din cadrul plenarei speciale a PE...

Guvernul a decis amânarea ratelor la bănci cu până la 9 luni

Guvernul a decis în şedinţa de azi amânarea ratelor la bănci cu până la 9 luni. Premierul Ludovic...

Poșta Română păstrează trimiterile extracomunitare până la 30 de zile

Poşta Română amintește tuturor clienților care, în perioada stării de urgență, au de ridicat trimiteri de la...

O firmă din Brașov sancționată de ANAF deși controalele fiscale sunt oprite

Într-un e-mail primit pe adresa redacției, o companie din Brașov, Haff Campers, acuză că, deși controalele fiscale...

TRENDING

Daniel Barbu, urmărit penal de DNA

Fostul preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente (AEP)...

Podul Constanţa din Băneasa va fi reabilitat

Primarul Capitalei, Ministrul Transporturilor şi directorul general...