marți, 27 octombrie
9.4 C
București
marți, 27 octombrie

Coronavirus: China, din ce în ce mai izolată

Bilanțul victimelor epidemiei cu virusul ucigaș continuă să crească. Duminică, numărul morților era de 304 și peste 12.500 de persoane declarate contaminate.

Corespondenții agențiilor de presă relatează că secretarul organizației partidului comunist din Wuhan a recunoscut, vineri, la postul național de televiziune, că nu au fost luate măsuri de blocare a epidemiei cu coronavirus imediat după declanșarea ei.

Noi informații transmise duminică de corespondentul RFI în China confirmă că mai multe mari companii aeriene au întrerupt toate zborurile cu destinaţia Beijing. La rândul ei, Casa Albă a interzis intrarea în Statele Unite a oricărei persoane care a călătorit în China în ultimele două săptămâni. Beijingul, în ciuda faptului că a întârziat să ia măsurile cele mai eficiente încă la momentul declanșării epidemiei, în ultima săptămână acționează în forță: au loc blocarea marilor orașe, punerea în carantină a unor întregi provincii, construirea accelerată a unor spitale speciale pentru tratarea bolnavilor loviți de coronavirus, mobilizarea unui mare număr de medici militari și a unor uzine specializate în producerea de echipamente medicale și medicamente pentru a contracara lipsa de personal și materiale în regiunile contaminate.

Statele Unite, acuzate că acționează contrar recomandărilor OMS

“Statele Unite s-au grăbit să acționeze într-o direcție opusă recomandărilor OMS”, a declarat Hua Chunying, purtătoare de cuvânt a MAE chinez, susținând că această poziție nu reflectă bunăvoință. “Aceste avioane care întorc spatele Statelor Unite, deciziile de închidere a frontierelor lor luate de Statele Unite, Italia, Australia, tratarea locuitorilor zonei Wuhan ca niște “ciumaţi” sunt atitudini ce nu vor fi uitate de cetățenii chinezi”, a spus purtătoarea de cuvânt mai sus menționată.

Marea evacuare a străinilor din China continuă

Presiunile pentru evacuarea străinilor din Wuhan cresc. Pentru a calma persoanele aflate încă în China, Beijingul și Shanghaiul au deschis o linie telefonică în mai multe limbi, modalitate prin care se oferă străinilor informații actualizate privind evoluția epidemiei, adresele spitalelor la care se pot adresa pentu a fi îngrijite. Noi și noi state își suspendă zborurile companiilor lor naționale cu destinația China. Este vorba în aceste ultime zile de Vietnam, Australia, Italia, Singapore sau Mongolia. Grupul american Apple și-a închis magazinele din China până la 9 februarie, iar Rusia a anunțat deja instituirea vizelor pentru turiștii chinezi.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW