19.9 C
București
vineri, 18 septembrie

Coronavirus: China şi India se confruntă cu o recrudescenţă îngrijorătoare a pandemiei

Dacă pandemia cunoaşte un reflux în Europa, situaţia este considerată de corespondenţii agenţiilor de presă şi ai presei internaţionale drept “extrem de gravă” (“Les Echos” şi AFP).

În ultimele 24 de ore, au anunţat joi dimineaţă autorităţile de la Beijing, au fost înregistrate alte 28 noi cazuri de contaminare, din care 21 în capitală, întărind temerea că un al doilea val al epidemiei ar putea să izbucnească în China. Potrivit ultimelor informaţii, în ultima săptămână, în capitala Chinei s-au înregistrat deja 137 de persoane contaminate cu coronavirus (la o populaţie de 21 milioane locuitori cât are Beijingul).

Preocupantă este şi situaţia din India, unde bilanţul deceselor se apropie de 12.999.

Această creştere spectaculară a numărului morţilor este datorată în special cifrelor raportate din Bombay, oraşul cel mai lovit de virusul ucigaş, care anunţă zilnic sute de decese. Miercuri, bilanţul morţilor la nivelul Indiei a crescut cu 2.000, ajungând la un total de 11.903. Agenţiile de presă relevă că numărul contaminaţilor în această a doua ţară cea mai populată de pe planetă creşte într-un ritm ce îngrijorează cancelariile lumii. Diplomaţilor germani şi francezi li s-a cerut deja să se pregătească pentru a părăsi India. Unii experţi, cunoscători ai adevăratei situaţii din India, cred că punctul culminant al epidemiei în această ţară nu a fost atins încă. Numai la Delhi, miercuri se raportau 400 decese în ultimele 24 ore, bilanţul total al morţilor fiind, în opinia unor localnici, sub cifrele reale. Experţii locali cred că situaţia va continua să se agraveze din cauza unui sistem sanitar deficitar, iar cel existent este deja saturat cu pacienţi afectaţi Covid-19. Numărul contaminaţilor la nivelul întregii ţări, deşi considerat diminuat ca urmare a dificultăţilor de depistare, ar fi ajuns la… 354.065, cu perspectiva de a creşte pe măsură ce vârful epidemiei în India este prognozat peste câteva săptămâni.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW