6 C
București
marți, 20 octombrie

Coronavirus: din nou un record în Franța – peste 13.000 noi contaminați în 24 de ore

Santé Publique France a anunțat sâmbătă dimineață că, în ultimele 24 de ore, pe teritoriul Franței s-a înregistrat o nouă cifră record: 13.215 noi contaminați cu Covid-19 și alți 123 morți (față de 50 în ziua precedentă). Această subită creștere a contaminaţilor și a deceselor, spune instituția citată, se datorează și unei contabilizări de date rămase neînregistrate la decese într-un spital din zona Parisului. Este de asemenea semnalată o intensă răspândire a virusului mai ales la persoanele în vârstă și o multiplicare a focarelor de coronaviurus. “Toți indicatorii unei agravări a epidemiei de Covid-19 sunt prezenți în aceste zile”, a avertizat Santé publique France.

Bruno Le Maire, ministrul francez al Economiei și Finanțelor, a anunțat vineri că a fost testat pozitiv cu Covid-19. “M-am izolat imediat la domiciliu, conform regulilor sanitare stabilite de guvern, chiar dacă nu am simptome ale bolii. Voi rămâne izolat 7 zile, perioadă în care voi continua să-mi exercit funcțiunile guvernamentale”, a precizat Bruno Le Maire.

Ministerul francez al Educației informează că, până acum, din cauza reactivării coronavirusului au fost reînchise 89 structuri școlare (75 școli, 5 colegii și 8 licee).

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. PAI TOCMAI DE ASTA AM OBLICAT ELEVII SA VINA LA SCOALA CA SA SE INFECTEZE TOATA TARA DIINDCA ALTEFEL NU MAI AVEAM PIATA DE DESFACERE PT MEDICAMENTELE SI VACCINURILE ANTICORANOVIRUSULUI !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW