marți, 31 martie, 2020
4 C
București

Coronavirus: În pofida informațiilor mai optimiste ale autorităților chineze, epidemia se extinde

Autoritățile sanitare au anunțat marți dimineață decesul a 71 pacienți contaminați cu coronavirus, iar numărul noilor contaminați în ultimele 24 de ore a crescut cu 508. Totalul deceselor provocate de virusul ucigaș a ajuns în China continentală la 2663, iar în afara graniţelor ei s-a apropiat de 1.900.

Informații transmise din restul lumii de corespondenții presei scrise și audiovizuale continuă să provoace îngrijorare, în special cele provenite din Europa, unde noi cazuri de decese și de contaminare cu coronavirus au fost identificate în ultimele zile, prioritar în Italia. O situație tot mai gravă se anunță în Coreea de Sud, unde autoritățile sanitare au anunțat marți 60 noi contaminați cu virusul ucigaș, numărul lor total ajungând la 893. Cei mai mulți sunt localizați în orașul Daegu, în sudul țării și în provincia Gyeongsang, din nordul țării. În Iran, bilanțul deceselor provocate de coronavirus a ajuns marți la 14.

OMS cheamă lumea să se pregătească pentru o “eventuală pandemie”

Momentan, spune Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, nu este îndeplinit criteriul răspândirii necontrolate a virusului ucigaș la nivel global, dar există riscul declarării unei pandemii, dacă avem în vedere evaluarea zonelor geografice tot mai numeroase lovite de coronavirus, impactul sever pe care acesta îl are asupraa societății în ansamblu. Există motive, a spus directorul general al OMS, pentru a cere întregii lumi să se concentreze asupra izolării zonelor și persoanelor contaminate, dar și să se pregătească pentru a face față unei eventuale pandemii. În fața creșterii cazurilor de contaminare în Italia, Coreea de Sud, Iran și țările Orientului Mijlociu, a insistat Tedros Adhanom Ghebreyesus, “trebuie să ne concentrăm asupra măsurilor de îndiguire a virusului, pregătindu-ne, concomitent, pentru a face față unei potențiale pandemii”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Grant cultural european câștigat de Institutul de Studii Sud-Est Europene al Academiei Române

Institutul de Studii Sud-Est Europene al Academiei Române este câștigătorul unuia dintre cele 185...

Vei fi o victimă sau un supraviețuitor? Lectura poate face diferența

Otilia Caraza, Act şi Politon „Cartea aceasta mi-a schimbat viața!” De câte ori nu ai...

Prețul petrolului se prăbușește. Coronavirusul diminuează dramatic cererea pe piețele lumii

Arabia Saudită a anunțat la începutul acestei săptămâni că intenționează să-și mărească exportul de petrol până la nivelul a 10,6...

Cum pot aplica companiile pentru amânarea ratelor

Între reacțiile pe care Guvernul României le-a avut pentru diminuarea efectelor determinate de pandemia COVID-19 asupra mediului...

TRENDING