Coronavirus: Pandemia continuă să țină planeta în alertă maximă

Pandemia de coronavirus continuă să amenințe planeta, ajungând să contamineze aproape 210.000 persoane și să ucidă peste 9.000. În Europa, unde pandemia progresează în acest moment cel mai rapid, țări precum Franța sau Germania își văd bilanțul victimelor virusului ucigaș aproape dublându-se cu fiecare zi.

Italia a depășit oficial China în privința numărului total al deceselor provocate de Covid-19. Italia a devenit în acest moment cea mai îndoliată țară din lume, înaintea Chinei, cu 3405 decese. În ultimele 48 de ore, Italia a înregistrat un număr de decese zilnice ce depășește pe cel înregistrat în momentul cel mai critic al orașului Wuhan, epicentrul epidemiei.

Ministrul francez al Economiei și Finanțelor, Bruno Le Maire, a avertizat vineri, 20 martie, că dacă Uniunea Europeană lasă Italia să se prăbușească, “aceasta nu-și va mai reveni niciodată” și a chemat statele membre ale UE “să se unească” pentru a face față crizei actuale. “Dacă are prioritate dictonul «fiecare pentru el», dacă sunt lăsate unele state să se prăbușească, dacă i se va spune Italiei, spre exemplu, «descurcați-vă singuri», întreaga Europă nu-și va mai reveni”, a subliniat ministrul francez al Economiei. Izolarea generală impusă în Franța, în încercarea de oprire a propagării galopante a virusului uigas, pare să necesite, aproape sigur, o prelungire dincolo de două săptămâni. O astfel de decizie este dată ca iminentă și de purtătoarea de cuvânt a guvernului francez în conferința sa de presă de vineri, 20 martie. Coronavirusul a ucis până acum în Hexagon 372 persoane, cu 108 în plus în ultimele 24 ore. Numărul contaminărilor a ajuns și el la 10.995.

Guvernul Belgiei, în minoritate în parlament începând de la sfârșitul anului 2018, a obținut joi încrederea unei majorități de deputați, ceea ce îi va permite să se consacre exclusiv măsurilor destinate indiguirii propagării virusului ucigaș. A fost decretată izolarea generală. Numărul celor contaminați cu coronavirus a explodat în Belgia, în ultimele 24 de ore, cu peste 2.000 . Și numărul deceselor a crescut cu mai bine de 75%, trecând de la 21 la 37 în ultimele 24 de ore.

- PROMO - img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW