12.3 C
București
vineri, 16 aprilie

Coronavirus: Peste 46 milioane de contaminați în lume. Însuși directorul OMS, în izolare

Noi bilanțuri, noi măsuri, fapte marcante în evoluția pandemiei de Covid-19 în lume. Pandemia de coronavirus a ucis aproape 1.200.000 de persoane în lume, de la apariția bolii, la sfârșitul lunii decembrie – arată un bilanț stabilit duminică de AFP. Mai bine de 46 milioane de persoane infectate cu virusul ucigaș sunt înregistrate oficial la nivel mondial. Statele Unite continuă să fie țara cea mai lovită de virus, cu 230.934 decese și 9.198.700 de infectați. Urmează Brazilia (160.074 decese), India (122.111), Mexicul (91.753) și Regatul Unit (46.555).

Însuși directorul general al OMS a intrat în carantină

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, a anunțat duminică plasarea sa în carantină după ce s-a aflat în contact cu o persoană testată pozitiv la Covid-19. “Mă simt bine și nu am simptome de boală. Rămân în carantină, conform protocoalelor OMS și voi lucra de acasă”, a transmis domnia sa într-un mesaj transmis prin Twitter.

Geneva, unde se află și sediul OMS, în semi-izolare

Pentru a bloca un focar de contaminare, guvernul cantonului Geneva a anunțat că va merge mai departe de restricțiile naționale impuse în Elveția. Începând de luni seară, barurile, restaurantele, lăcașurile de cultură și sport (cinematografe, teatre, muzee, biblioteci, cluburi, piscine), precum și magazinele comerciale pentru produse neesențiale vor fi închise. Locuitorii sunt chemați să nu-și părăsească domiciliile decât în situații de strictă necesitate. Această zonă cu o jumătate de milion de locuitori se află, deci, începând de luni, în situație de semi-izolare, la fel ca în primăvara acestui an, cu diferența că acum sunt deschise școlile.

Foto: By Frank Schwichtenberg – Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=61070524

- PUBLICITATE -

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW