Coronavirus: Ultimele evoluții în lume

Pandemia de Covid-19 a provocat, începând din decembrie 2019, în lume, 4.507.823 milioane de decese, arată un bilanț dat publicității de France Presse, citând surse oficiale. Statele Unite sunt ţara cea mai lovită de pandemie, cu 638.715 morți, urmate de Brazilia (579.574), India (438.560), Mexicul (258.491) și Peru (198.263). Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), având în vedere surmortalitatea directă și indirectă legată de Covid-19, bilanțul deceselor în pandemie ar putea fi de două până la trei ori mai mare decât cel calculat pornind de la cifrele oficiale.

Obiectivul de 70% dintre adulți vaccinați a fost atins în UE

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat cu o mare satisfacție că Uniunea Europeană și-a atins obiectivul fixat pentru sfârșitul verii: vaccinarea completă a 70% din populația adultă. Domnia sa a chemat la continuarea vaccinării, având în vedere că unele dintre țările membre ale UE din estul continentului sunt încă în urmă cu aceste campanii. «Este o mare victorie pentru Uniunea Europeană, aspru criticată la începutul acestui an pentru dificilul demaraj al campaniei vaccinale», din cauza lipsei cantităților suficiente de doze. Opt luni mai târziu, subliniază dna von der Leyen, UE a recuperat întârzierea și 70% din adulți sunt complet vaccinați, un obiectiv ce fusese stabilit pentru finele acestui an. Dar, a adăugat ea, «noi trebuie să mergem mai departe, tot mai mulți europeni trebuie să se vaccineze».

În Uniunea Europeană, în ciuda diferențelor de ritm al vaccinării, există și state cu cea mai mare rată de vaccinați din lume. Peste 90% din adulții a patru țări au primit cel puțin o doză de vaccin, între care Franța, Statele Unite sau Regatul Unit.

«Putem fi mândri că strategia noastră în domeniul vaccinării și-a atins obiectivul, grație participării statelor membre și a cetățenilor», a comentat la rândul ei Stella Kiriakides, Comisar european pentru problemele de Sănătate. Și domnia sa a insistat asupra necesităţii reducerii «deosebirilor îngrijorătoare» între ratele vaccinării în interiorul Uniunii. Astfel, mai puțin de un adult din doi este vaccinat în Letonia și chiar mai puțin de unul din trei în România şi Bulgaria. Stella Kiriakides a afirmat de asemenea că Uniunea Europeană trebuie să se pregătească pentru o a treia doză de vaccin «dacă cercetările științifice vor demonstra că aceasta este calea de urmat». Realitatea este, însă, că «cei 27» avansează în ordine dispersată în privința acestui subiect. Doar circa 20 de state membre au ales să lanseze o campanie pentru a treia doză de vaccin, dar pentru cetățenii cei mai expuși unor riscuri. Agenția europeană a medicamentelor (EMEA) nu și-a dat încă aviz favorabil pentru noul rapel.

Hans Kluge presează europenii să accepte vaccinarea

Directorul OMS pentru Europa, Hans Kluge, susține că «acceptarea vaccinării de către populație este crucială» în lupta cu Covid-19 și variantele sale, mai ales acum, când restricțiile de sănătate și sociale impuse de pandemie au fost relaxate în ultima vreme. «Scepticismul în privința vaccinării și negarea științei ne împiedică să stabilizăm această criză. Această poziție nu servește la nimic și nu este bună pentru nimeni», a subliniat oficialul OMS.

- PUBLICITATE -

3 COMENTARII

  1. Germania naziata extinsa, ue in prezent, raporteaza numai cifre false, ca pe vremea comunistilor la noi, de aceea nu trebuie sa va luati dupa tot felul de babe slerozate si ramolite care prezinta statisticile sub influenta drogurilor, ci sa impartiti la 10 cifrele declarate de ele.

  2. In India s-a stins de la sine epidemia de coranovirus delta la 2 saptamani dupa ce Curtea Suprema de Justitie din Mumbay a declarat ivermectina medicament pentru tratarea covid 19

  3. Inseamna ca nevaccinatii constitue o minoritate precum cele sexuale, etnice, rasiale etc. ce trebuie sa aiba drepturi egale cu majoritatea vaccinata si sa fie protejata prin lege impotriva abuzurilor de orce fel

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW