6 C
București
marți, 20 octombrie

Coronavirus: Un muzician britanic din trei se vede nevoit să-şi schimbe meseria

Fără niciun ajutor de la stat, artiştii profesionişti britanici invocă dificultăţile financiare cu care se confruntă de la declanşarea crizei sanitare pentru a găsi alte surse de trai.

Este o constatare sumbră a unui studiu efectuat în rândul a 2.000 membri ai unui sindicat al muzicienilor britanici, Musicians’Union. 34% dintre cei chestionaţi “se gândesc sa abandoneze definitiv această meserie, invocând dificultăţile financiare cu care se confruntă după ce criza financiară le-a redus drastic posibilitatea de a se produce şi, deci, a trăi din această meserie.

Aproape jumătate dintre chestionaţi şi-au găsit deja locuri de muncă, dar altele decât muzica. 70% nu sunt în măsură să practice mai mult de un sfert din activitatea muzicală obişnuită. 87% beneficiază de şomaj parţial şi de un regim de susţinere din venituri obţinute din activităţi independente, dar expuşi pericolului de a se confrunta cu serioase dificultăţi financiare după luna octombrie, când ajutoarele vor înceta.

Ce locuri de muncă şi-au găsit muzicienii

“Muzicienii lucreaza în supermarketuri, sunt curieri sau revin la activităţi pe care le-au avut iniţial”, a explicat pentru ziarul “Guardian” Horace Trubridge, secretarul general al sindicatului mai sus menţionat. “Ei fac câte puţin din tot felul de activităţi, în afară de muzică. Aici este problema”, relevă liderul sindical. În opinia lui Trubridge, vinovat de această situaţie este guvernul britanic. Departamentul Culturii, Presei şi Sportului a greşit la repartiţia ajutorului de 1,57 miliarde lire sterline (1,74 miliarde euro). Sunt persoane lăsate în afara ecuaţiei, motiv pentru care sindicatul Musicians’Union cere un plan adaptat situatiei actuale, în care există puţin public şi puţine concerte. O ieşire din actuala criză pare, pentru sindicatul muzicienilor, îndepărtată, în condiţiile în care Regatul Unit, cu 42.000 de morţi din cauza coronavirusului, riscă să se confrunte cu noi probleme, numărul noilor contaminaţi putând să se dubleze la fiecare şapte zile.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW