sâmbătă, 4 aprilie, 2020
15.4 C
București

Arabia Saudită a condamnat cinci persoane la moarte pentru uciderea lui Jamal Khashoggi

Autoritățile saudite au condamnat ieri cinci persoane la moarte și alte trei la pedepse ce totalizează 24 de ani în dosarul uciderii jurnalistului Jamal Khashoggi în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul în octombrie anul trecut, conform Reuters, citat de b1.ro.
Procurorul general al Arabiei Saudite a anunțat în momentul citirii verdictului că instanța renunță la acuzațiile împotriva altor 3 din cele 11 persoane cercetate în dosarul uciderii lui Khashoggi. Cele trei persoane au fost astfel declarate nevinovate.
Khashoggi fugise din Arabia Saudită și era rezident în Statele Unite, fiind un critic al Prințului Mohammed bin Salman, liderul de facto al regatului. Acesta a fost văzut ultima dată pe 2 octombrie 2018 când a intrat în Consulatul Arabiei Saudite din Istanbul pentru a obține documentele necesare pentru nuntă.
Cadavrul său a fost ulterior dezmembrat și scos din consulat, iar rămășițele sale nu au fost niciodată descoperite.
Acest eveniment a cauzat un scandal la nivel global, imaginea regatului și a prințului aflat în plină ascensiune fiind grav afectate de către această crimă.
CIA și alte guverne occidentale au spus că probabil prințul Mohammed a ordonat asasinatul, dar oficialii saudiți au susținut că acesta nu a a avut nicio legătură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Țăndărei al doilea oraș care se închide. Zborurile, anulate.

Ordonanța Militară 7 prevede că orașul Țăndărei, Județul Ialomița, intră în carantină totală, iar toate zborurile din...

Evoluția în ultimele zile a pandemiei de coronavirus în lume. SUA, pe cale să devină noul centru mondial al pandemiei

Vești deloc încurajatoare au venit și sâmbătă din cunoscutele focare ale pandemiei de...

Sâmbătă, 4 aprilie, zi de doliu național în China, în memoria victimelor COVID-19

China organizează sâmbătă un doliu național pentru martirii decedați în cadrul luptei împotriva maladiei provocate de coronavirus...

Încă o declarație de presă a lui Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis, a susţinut astăzi, 3 aprilie, la Palatul Cotroceni, o declaraţie de presă.

TRENDING

Calendar

Astăzi La Teatrul de...