COTAR cere demiterea vinovaţilor de fapte penale din Ministerul Transporturilor


Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.) cere demiterea, de urgență, a tuturor celor care se fac vinovați de fapte penale, conform raportului Corpului de Control al Ministerului Transporturilor.

Toate informațiile pe care COTAR și mass-media le-au făcut publice, pe surse, în ultimele luni, s-au confirmat, în urma raportului Corpului de Control al Ministerului Transporturilor, în legătură cu fapte penale comise de persoane aflate în posturi foarte importante din MT și instituțiile din subordinea acestui minister. Aceste persoane trebuie să fie demise de urgență, pentru a stopa fraudele din acest minister.

„Nu înțelegem de ce se pot ascunde în spatele prevederilor GDPR cei care comit fapte penale. Chiar și răspunsul primit de COTAR, la solicitarea noastră de a cerceta anumite persoane ale căror nume și funcții le-am indicat, precum și faptele de natură penală comise de acestea, ne-a fost transmis fără a fi indicate numele persoanelor vinovate. Le reamintim celor care acceptă ascunderea identității persoanelor vinovate de fapte penale că aceste informații nu țin de protecția datelor personale, ci sunt informații de interes public, deci ar trebui să știm și noi cine comite fapte penale la vârful statului. Chiar dacă nu sunt specificate numele și funcțiile persoanelor care au comis fapte penale (pe care le cunoaștem), acestea ar trebui să fie demise imediat. În mod normal, toți ar fi trebuit să-și dea deja demisia, la aproape două luni de la raportul Corpului de Control”, a declarat Vasile Ștefănescu, președinte COTAR.

În ultimele luni, COTAR a comunicat numele și funcțiile mai multor persoane care efectiv au transformat Ministerul Transporturilor și Autoritatea Rutieră Română în SRL pe persoană fizică, prin încălcarea repetată a legii, în scopul obținerii de foloase necuvenite pentru sine și pentru alții. Din moment ce au fost descoperite aceste fapte penale, în urma anchetei efectuate în cadrul MT, cei vinovați nu au ce să mai caute în acele funcții. Fiecare zi în plus la conducerea instituțiilor statului arată complicitatea decidenților cu făptuitorii, mai ales dacă seria de fapte penale continuă și după raportul Corpului de Control – ceea ce deja se întâmplă.

Îi cerem ministrului Cătălin Drulă să ia decizia demiterii penalilor aflați în funcții publice, din cadrul ministerului pe care-l conduce! (Biroul de Presă COTAR)

- PROMO - img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW