sâmbătă, 28 martie, 2020
14 C
București

COTAR cere ANAF să înceapă colectarea de la firmele de ridesharing

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.) atrage atenția noului guvern PNL că marea gaură de la bugetul statului ar putea fi acoperită în mare măsură cu banii pe care ANAF îi poate recupera de la firmele de ridesharing, în conformitate cu legislația în vigoare.

COTAR arată că „firmele de ridesharing – nesatisfăcute de blocarea modificărilor legislației românești create special pentru a-i avantaja pe cei care nu au plătit taxe și impozite către statul român în ultimii cinci ani – încearcă acum să forțeze noul guvern PNL să le dea tot ce au cerut. Deja s-au lansat în mass-media declarații, precum cele ale domnului Cătălin Codreanu, preşedintele Asociaţiei Coaliţia pentru Economia Digitală, cum că lipsa capacităţii administrative a făcut ca, în pofida eforturilor făcute de autorităţile de reglementare, eliberarea tuturor documentelor necesare autorizării şoferilor care fac ridesharing sau e-hailing să nu fie finalizată la 1 noiembrie, deşi toţi operatorii de transport alternativ sunt în diferite stadii de îndeplinire a condiţiilor necesare. Acesta este un fals. Adevărul este că operatorii de așa-zis ridesharing nu au respectat nici măcar legea făcută special pentru ei, refuzând în continuare să intre în legalitate, apoi au mai cerut o amânare de încă patru luni, peste cei patru ani și jumătate în care au funcționat în ilegalitate.”

COTAR reamintește „actualilor membri ai guvernului că legislația din România prevede confiscarea câștigurilor provenite din activități neautorizate – ceea ce nu s-a aplicat în cazul persoanelor fizice sau juridice care au obținut venituri din actățile neautorizate și nelicențiate de transport – precum „ridesharing”. Confiscarea acestor venituri ar putea ajuta actualul guvern să acopere gaura de 11 miliarde de lei pe care a descoperit-o ministrul Finanțelor. Dacă ANAF va aplica legea, România ar putea renunța și la împrumuturile externe, în următoarea perioadă.”

Mai mult, COTAR arată că „Listele primite de ANAF din Olanda arată, fără echivoc, faptul că atât persoane fizice, cât și firme care își desfășoară activitatea pe teritoriul României au avut încasări uriașe, fără a plăti nicio taxă către statul român. Una dintre firmele controlate recent fraudase bugetul cu aprope cinci miloane de lei. Cu toate acestea, se poate observa, în continuare, că politicienii care s-au grăbit, în Parlament, să trecă „pe repede înainte” OUG privind transportului alternativ, în care apare o nouă prevedere, introdusă de către cei care susțin activitatea de „ridesharing”, respectiv prelungirea legală a posibilității de a frauda statul român încă 4 luni, de acum înainte, în condițiile în care statul român se împrumută săptămânal, pentru a-și putea onora plățile.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Antonio Guterres: “Este nevoie de 3.000 miliarde de dolari” pentru ca Sudul planetei să combată coronavirusul

În condițiile în care pandemia de coronavirus continuă să câștige teren și peste 25.000 persoane au murit deja la...

Coronavirus: Noi vești îngrijorătoare de pretutindeni în lume

Sâmbătă, peste 300.000 de contaminați cu coronavirus erau diagnosticați în Europa. Jumătate din ei sunt în Italia (86.498) și...

Londra, în fața unui adevărat “tsunami” de morți și contaminați cu coronavirus

Regatul Unit a depășit încă de joia trecută cifra de 100 morți în decursul unei zile. Are loc o...

Premierul Boris Johnson și ministrul britanic al Sănătății, testați pozitiv cu Covid-19

Într-un video difuzat vineri pe rețelele de socializare, primul ministru al Regatului Unit, Boris Johnson, a anunțat că a...

TRENDING

Ford Craiova produce o maşină la 67 de secunde

Beatrice Spătaru (gds.ro)

După Germania, şi Italia impune restricţii severe pentru maşinile diesel

Şi Italia a declarat război maşinilor pe motorină! Autorităţile...