Covid-19: Comisia Europeană va crea un „certificat verde numeric” ce va permite călătoriile în țările UE

Comisia Europeană a propus miercuri, 17 martie, crearea unui „certificat verde numeric” în scopul facilitării liberei circulații în Uniunea Europeană în perioada pandemiei de coronavirus. El va privi persoanele vaccinate și cele ce dispun de un test negativ recent.

Certificatul respectiv, a declarat Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, „vizează restabilirea libertății de circulaţie într-o manieră sigură, responsabilă și demnă de încredere”. Pentru a fi gata înainte de sosirea verii, această propunere trebuie rapid adoptată de PE și Consiliul european, a adăugat dna von der Leyen.

Un certificat sanitar pentru persoanele vaccinate sau necontaminate

Acest echivalent al pașaportului vaccinal va demonstra că o persoană a fost vaccinată contra Covid-19, are un rezultat negativ la un test de depistaj sau este vindecat de Covid. Scopul este evitarea oricărei discriminări între persoanele vaccinate și altele care nu sunt contaminate. Acest certificat va fi disponibil gratuit în versiune pe hârtie sau sub formă electronică cu un cod QR. Vor fi disponibile gratuit în toate limbile oficiale ale statelor membre plus engleză.

„Certificatul verde numeric propune o soluție la nivelul UE pentu a garanta că cetățenii europeni beneficiază de un instrument numeric armonizat ce permite susținerea liberei circulații în cadrul UE„, a declarat la rândul ei Vera Jurova, vicepreședinta Comisiei Europene. „Este vorba de un mesaj pozitiv în sprijinul relansării”, a adăugat ea.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. Aceleasi interdictii pe care ni le impuneau comunistii pe vremea Uniunii Sovietice ni le impun axi nazistii din Uniunea Evropeana

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW