Covid-19: În Quebec se instituie o taxă pentru nevaccinaţi

Intitulată «contribuție la sănătate», această taxă îi privește pe nevaccinaţi, considerați de primul-ministru al Quebecului, François Legault, «o povară» financiară pentru toți cetățenii acestei provincii canadiene. Quebecul este puternic lovit de varianta Omicron. «Cei 10% din populația provinciei, care nu s-au vaccinat cu nicio doză, nu au dreptul să-i pună în pericol pe ceilalți 90% care s-au vaccinat», a spus premierul Legault la o conferință de presă. «Nu este obligația ansamblului cetățenilor provinciei să plătească pentru cei ce nu se vaccinează și a cerut ca taxa respectivă să fie consistentă. Cei 10% adulți nevaccinaţi, a mai spus primul ministru al Quebecului, reprezintă 50% din persoanele în tratament intensiv. În această provincie francofonă cu 8 milioane de locuitori sunt la ora actuală, în total, 2742 de persoane lovite de Covid spitalizate. 255 dintre aceștia sunt sub tratatment intensiv. Spitalizarile continuă și în Ontario, provincia vecină cea mai populată din Canada, cu 3220 spitalizaţi și 477 sub tratament intensiv.

În Franța, 368.149 noi contaminați. În studiu, ipoteza unei a patra doze de vaccin

Un nou record în Hexagon pentru ultimele 24 ore anunțat marți seară la Paris, ajuns la 368.149 noi contaminați. Numărul morților a ajuns la 270, cel al spitalizaţilor la 23.371, din care 3.969 sunt în situație critică. Sunt cifre despre care Serviciul sănătățîi publice din Franța spune că nu au mai fost înregistrate de la declanșarea pandemiei. În fața acestei faze «extrem de virulente», a contaminărilor record, autoritățile iau în serios necesitatea certificatului veccinal , aprobat în Adunarea Națională și în dezbatere la Senat, căruia îi sunt aduse unele «ajustări».

Autoritățile științifice franceze sunt pe cale să studieze ipoteza unei a patra doze de vaccin anti-Covid pentru persoanele în vârstă și cele vulnerabile, chiar dacă în acest moment această ipoteză este «prematură». Consiliul pentru orientări în strategia vaccinală va trebui să dea un aviz în această chestiune, a indicat ministerul sănătății la o întâlnire cu presa.

Peste 5,49 milioane de morți la nivel mondial

Pandemia de coronavirus a provocat decesul a 5.494.101 persoane la nivel mondial, arată un bilanț realizat de Agenția France Presse. În valoare absolută, Statele Unite sunt țara cea mai îndoliată, cu 839.500 decese. Urmează Brazilia (62.0091), India (484.213), și Rusia (317.687). Printre țările cel mai grav lovite de pandemie figurează de asemenea Peru, cu un mare număr de decese raportat la populația țării, urmat de Bosnia și Ungaria. PMS estimează însă că bilanțul pandemiei ar putea fi de două și chiar de trei ori mai mare dacă se ține cont de supramortalitatea legată direct sau indirect de Covid-19.


- Publicitate -

1 COMENTARIU

  1. Buna masura ! In caz de infectare/infestare … un nevaccinat prezinta un pericol iminent/direct, pe cand un vaccinat prezinta doar un pericol potential/indepartat; vaccinul nu-i lasa timp virusului … „ca sa se coaca” .
    Mai pe’nteles, pe lanul de grau erbicidat … balariile sucomba !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW