Covid-19: Turcia carantinează propria populație, dar nu și turiștii

Încă din 30 aprilie, autoritățile turce – surprinzător – impun populației o carantinare totală, măsură ce nu privește și turiștii străini. Turcia și-a menținut frontierele deschise, în speranța că-și salvează sezonul turistic. La Istanbul, relatează corespondenta RFI, vizitatorii veniți din afara granițelor au la dispoziție orașul doar pentru ei. În Piața Sultanahmet, între Moscheea bleu și de acum moscheea Sfânta Sofia nu se aud zgomote, niciun cuvânt turc. Vizitatorii sunt cu toții turiști străini. Este, în opinia corespondentei citate, o măsură inedită, vizând oprirea propagării epidemiei de Covid-19, după ce în perioada imediat anterioară a avut loc o explozie a numărului zilnic de contaminați .
La aeroportul din Istanbul, aproape gol, au loc scene ca într-un film de groază. Ghidul anunță: „Nu vă neliniștiți, turiștii sunt liberi să se plimbe aici. Purtați în permanenţă pașaportul și nu veți avea probleme”. Autorizând intrarea și circulația liberă în Turcia a vizitatorilor străini, autoritățile speră ca astfel să-și salveze economia. Din relatarea unui rar negustor de bijuterii autorizat să-și mențină deschis magazinul afli că afacerile nu-i merg ca altădată, că țara este totalmente izolată pentru 17 zile, că sunt o multitudine de interdicții dar că sunt, totuși, mulți vizitatori străini, în special ruși și europeni. Oricum, sezonul 2021 este încă departe de a fi salvat.

- Publicitate -

1 COMENTARIU

  1. BRAVO LOR ! Stiu ei ce stiu despre Cavit 19 asta! Oricum, in tarile arabe (Ejipt, Tunisia, Siria etc) si in multe din cele turcesti (Afqanistan, Azerbaijan etc) nu se poarta masca pe nicaieri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW