Credit de 5 mil. lei de la UniCredit Bank, cu garanție EximBank, pentru Pigna România

UniCredit Bank și EximBank au structurat un pachet financiar care va asigura necesarul de lichidități pentru activitatea curentă a companiei Pigna România Impex, lider de piață în Europa Centrală și de Est în domeniul producției de caiete scolare și pentru birou.

Concret, compania a beneficiat de un credit în valoare de 5 milioane de lei de la UniCredit Bank, garantat în proporţie de 90% de EximBank, în cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19 dedicată companiilor mari.

“Ne menținem angajamentul de a sprijini clienții, atât persoane fizice, cât și juridice, oferindu-le finanțările de care au nevoie, inclusiv prin programe cu garanții guvernamentale și/sau europene, și de a contribui astfel la relansarea economiei românești. Sistemul bancar este parte a soluției de relansare în această perioadă incertă pe care o traversăm și este capabil și disponibil să finanțeze în continuare proiecte, atâta timp cât debitorul demonstrează o situație financiară echilibrată și proiecte viabile”, a declarat Răsvan Radu, CEO UniCredit Bank.

„Colaborarea pe care EximBank o are cu celelalte bănci comerciale pentru implementarea programului guvernamental  de sprijin pentru companiile românești demonstrează decizia strategică a jucătorilor de pe piața bancară de a flexibiliza accesul companiilor locale la finanțările de care au nevoie rapid pentru depășirea dificultăților acestei perioade. Punând împreună produsele noastre de garantare cu oferta lor specifică, băncile pot structura soluții financiare accesibile pentru menținerea activă a  lanțurilor de producție sau pentru derularea planurilor investiționale ale companiilor. Este un efort comun care, sunt convins, va accelera tendința de creștere a economiei românești”, a spus Traian Halalai, președintele executiv al EximBank.

”Declanșarea crizei sanitare și impunerea restricțiilor aferente au determinat o remodelare a sistemului de învățământ prin desfășurarea cursurilor majoritar în sistem on-line, care a avut impact și asupra companiei noastre, în condițiile în care produsele școlare dețin o pondere mare în portofoliul nostru. Am reușit să compensăm această scădere a vânzărilor din toamnă, odată cu reluarea cursurilor, și avem încredere că, beneficiind și de acest pachet financiar acordat de UniCredit Bank și EximBank, vom reuși să ne finanțăm activitatea curentă și totodată să ne concentrăm atenția pe derularea proiectelor ce vizează diversificarea portofoliului de produse, astfel încât să ne consolidăm poziția de lider pe piața pe care activăm”, a spus Sorin Cristea, CEO Pigna România Impex.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW