10.2 C
București
duminică, 9 mai

Creşte numărul înmatriculărilor de autovehicule utilitare

Înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au scăzut cu 2,5% în trimestrul IV 2020 faţă de trimestrul IV 2019.

În aceeaṣi perioadă, înmatriculările noi de vehicule pentru transportul mărfurilor au crescut cu 11,1% comparativ cu trimestrul IV din anul anterior.

În trimestrul IV 2020, ponderea înmatriculărilor noi de autoturisme importate second hand în total înmatriculări noi de autoturisme a fost de 71,7%, potrivit INS.

În trimestrul IV 2020, comparativ cu trimestrul corespunzător din anul 2019, înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au înregistrat creṣtere la categoria mopede ṣi motociclete cu 60,6% ṣi scăderi la categoriile autobuze ṣi microbuze cu 25,9% ṣi autoturisme cu 3,5%. În ceea ce privește înmatriculările noi de vehicule rutiere noi pentru transportul pasagerilor au fost înregistrate creṣteri la categoriile mopede ṣi motociclete de 2,6 ori ṣi autoturisme cu 11,2% ṣi scădere la categoria autobuze ṣi microbuze cu 22,9%.

În ceea ce priveṣte înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul mărfurilor au fost înregistrate creṣteri la toate categoriile astfel: la categoria remorci ṣi semiremorci cu 15,5%, la categoria autocamioane (inclusiv vehicule rutiere pentru scopuri speciale) cu 9,9% ṣi la categoria autotractoare, cu 4,7%. Înmatriculările

noi de vehicule rutiere noi pentru transportul mărfurilor au înregistrat creṣteri la categoria autocamioane (inclusiv vehicule rutiere pentru scopuri speciale) cu 17,6% ṣi la remorci ṣi semiremorci cu 16,7% ṣi scădere la categoria autotractoare cu 21,4%.

Faţă de trimestrul III 2020, în trimestrul IV 2020, înmatriculările noi de vehicule rutiere au înregistrat creṣtere cu 13,4% la vehiculele pentru transportul pasagerilor și cu 4,8% la vehiculele pentru transportul mărfurilor

Vehicule înmatriculate în circulaṭie, la sfârṣitul trimestrului IV 2020

Vehiculele rutiere clasificate în conformitate cu Normele europene de poluare, înmatriculate în circulație, cuprindeau la sfârșitul trimestrului IV 2020, în proporție de 55,0%, vehicule cu normele de poluare Euro 4, Euro 5 sau Euro 6 și în proporție de 12,7%, vehicule cu norma de poluare Non-Euro.

Pentru categoria autoturisme, cea mai însemnată pondere a fost deținută de vehicule conforme cu norma europeană Euro 4, respectiv 35,3%; pentru categoria autobuze ṣi microbuze cele mai multe vehicule, respectiv 25,8% au fost clasificate în norma Euro 3, iar pentru categoria mopede ṣi motociclete, cele mai multe vehicule, respectiv 31,6% au fost clasificate Non-Euro.

Vehiculele conforme cu norma europeană Euro 3 au predominat pentru categoria autocamioane în proporṭie de 30,9%, cele conforme cu norma Euro 5 au fost preponderente pentru categoria autotractoare în proporṭie de 33,0%, în timp ce pentru categoria vehicule rutiere pentru scopuri speciale cele mai multe vehicule, respectiv 27,4% au fost clasificate în norma Non-Euro.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW