Criza sanitară nu a afectat comerţul

În luna decembrie 2020, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 5,8%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,2%.

▪ Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut atât ca serie brută cu 3,4%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 4,2%.

▪ În anul 2020, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut faţă de anul 2019 ca serie brută cu 2,2%.

Decembrie 2020 comparativ cu noiembrie 2020

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna decembrie 2020, comparativ cu luna precedentă, a crescut pe ansamblu cu 5,8% datorită creșterii înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+17,3%) și la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+1,3%). Vânzările de produse nealimentare au scăzut cu 0,9%.

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna decembrie 2020, comparativ cu luna precedentă, a crescut pe ansamblu cu 0,2% datorită creșterii înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+6,0%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+0,6%). Vânzările de produse nealimentare au scăzut cu 2,5%.

Decembrie 2020 comparativ cu decembrie 2019

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna decembrie 2020, comparativ cu luna decembrie 2019, a înregistrat o creştere pe ansamblu cu 3,4% datorită creșterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+6,4%), vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+1,7%) şi la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+0,3%).

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna decembrie 2020, comparativ cu luna decembrie 2019, a înregistrat o creştere pe ansamblu cu 4,2% datorită creșterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+6,8%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+3,6%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 0,7%.

Anul 2020 comparativ cu anul 2019

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în anul 2020, comparativ cu anul 2019, a înregistrat o creştere pe ansamblu cu 2,2% datorită creşterii vânzărilor de produse nealimentare (+5,6%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+5,0%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 8,0%.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW