miercuri, 8 iulie, 2020
21.9 C
București

Criză politică în Republica Moldova

Republica Moldova este, din nou, în plină criză politică. Alianța aflată la guvernare – socialiștii președintelui Igor Dodon și pro-europenii din blocul ACUM – se ceartă pe modificările pe care premierul Maia Sandu vrea să le facă la Legea Procuraturii.

Președintele Igor Dodon consideră că sunt 90% șanse că Executivul condus de Maia Sandu să pice prin moțiune de cenzură, potrivit b1.ro.

“Eu nu pot să vă spun astăzi dacă va cădea sau nu guvernul. Eu pot să vă spun ceea ce le-am spus ambasadorilor. Le-am dat toate scenariile și le-am spus că scenariul căderii guvernului îl apreciez la ziua de astăzi la 80%. Asta era la orele 13:00, acum vă dau 90% că guvernul cade”, a declarat Dodon, joi seară, la un post de televiziune, potrivit deschide.md.

Președintele moldovean afirmă însă că încă mai speră ca premierul Maia Sandu va renunţa la asumarea răspunderii Guvernului în fața Parlamentului asupra proiectului de lege pentru modificarea Legii procuraturii.

Mai mult, Dodon vrea ca Maia Sandu să îl retragă din funcţie pe ministrul Justiţiei, Olesea Stamate.

“Dacă nu renunţă la această asumare de răspundere (…), atunci PSRM va înregistra o moţiune de cenzură împotriva Guvernului. Eu deja am văzut textul moţiunii”, a mai spus Dodon.

Liderul de la Chișinău a precizat că a văzut proiectul moţiunii și că, în cazul în care acesta va fi înregistrat vineri, atunci documentul va fi analizat luni sau marţi.

Tot atunci ar putea pica Guvernul Sandu. “Ei şi-au dat seama în ce încurcătură au ajuns şi încearcă să iasă”, a conchis Dodon.

În replică, premierul Maia Sandu consideră că Dodon ar avea o înțelegere cu deputații de la PDM și Partidul ȘOR.

“Nu știu dacă pot să comentez în raport cu cele 90 – 99%, însă asta înseamnă că Dodon nu are o înțelegere doar cu PSRM, dar și cu PDM și partidul Șor. Au această înțelegere dacă vorbesc despre aceste procente”, a spus Sandu, la Pro Tv Chișinău.

Premierul a mai spus că nu va renunţa la asumarea răspunderii Guvernului în fața Parlamentului asupra proiectului de lege pentru modificarea Legii procuraturii, conform hotnews.ro.

Criza politică de la Chișinău s-a declanșat după ce Cabinetul condus de Maia Sandu a decis miercuri modificarea Legii procuraturii, prin angajarea răspunderii asupra proiectului legislativ, la scurt timp după ce rezultatele concursului privind selectarea unui nou Procuror General au fost anulate de către ministrul Justiției, Olesea Stamate, o decizie considerată scandaloasă de către partenerii socialiști de guvernare

- Publicitate -

1 COMENTARIU

  1. Moldova 7/13 HRISTOS 7, TISBITUL 13; MO.LDO.VA. MO-Om, LDO-Old, VA-Via. Om batrin de la via Lui Hristos si Tisbitul. Omul batrin e cel care sta linga mine intre anii 2004-2070 si dobindeste invataturile ceresti (gene galbene, gene albe) despre cum se infaptuieste prin Duhul Sfint intreaga Creatie dupa Casa Raiului si din faptele mele (lumea vazuta si nevazuta, Cosmosul infinit, Pamantul si Adam cu Eva). Omul batrin va percepe realitatea normal, nu cum e prezentata in manualele scolare, in diverse carti si-n mass-media.
    Germany 7/15 Jesus 7, ELIJAH 15, GE.RMAN.Y. GE-Gene, RMAN-Romania, Y-Yellow. The yellow gene from Romania of Jesus and Elijah.
    Grow 9/4 JESUS 9, MARY 4, to G.RO.W. G-Gene, RO-Romania, W-White. The white gene from Romania of Jesus and Mary.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

555 noi cazuri de coronavirus în România

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că până astăzi, 8 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate...

ANUNȚ DE PUBLICITATE PRIVIND CUMPĂRAREA UNUI IMOBIL CU DESTINAȚIA DE SEDIU PENTRU AUTORITATEA NAȚIONALĂ PENTRU ADMINISTRARE ȘI REGLEMENTARE ÎN COMUNICAȚII

AUTORITATEA NAȚIONALĂ PENTRU ADMINISTRARE ȘI REGLEMENTARE ÎN COMUNICAȚII, cu sediul în București, str. Delea Nouă, nr. 2,...

Leonardo Badea (BNR): Soluțiile de reconstrucție economică trebuie să țintească și viitorul, nu doar prezentul

Viceguvernatorul BNR, domnul Leonardo Badea, a declarat: „Societatea noastră, așa cum o știm astăzi,...