luni, 30 martie, 2020
7.3 C
București

Crosul Epilepsy Challenge 2019 ajunge în capitală

Asociaţia Cluburilor Lions România şi Primăria Municipiului Bucureşti aduc pentru al doilea an consecutiv în capitală Epilepsy Challenge, cel mai mare cros organizat în sprijinul persoanelor cu epilepsie din ţară.

Astfel, cei care doresc să se alăture cauzei din solidaritate faţă de persoanele care se confruntă cu această afecţiune sunt aşteptaţi duminică, 22 septembrie 2019, în Parcul Regele Mihai I al României – fostul parc Herăstrău (Insula Trandafirilor), pentru o alergare de 5 km. înscrierea se face pe site-ul epilepsychallenge.ro, taxa de participare fiind de 80 de lei.  

Toate fondurile obţinute vor fi investite în reţeaua naţională de Telemedicină în Epilepsie, respectiv în achiziţionarea de aparate video EEG, atât de necesare pentru diagnosticarea şi monitorizarea periodică a persoanelor cu epilepsie. Un alt obiectiv este înfiinţarea unui centru de sprijin psihologic pentru adolescenţii cu epilepsie şi pentru părinţii care au copii cu acest diagnostic.

Evenimentul face parte dintr-un proiect social amplu, aflat la a doua ediţie. Anul trecut, peste 2300 de persoane au participat la cele 10 crosuri din 10 oraşe. Din taxele colectate şi cu ajutorul sponsorilor s-a reuşit achiziţionarea celui de-al şaptelea aparat EEG, instalat la Timişoara. Anul acesta, crosul s-a desfăşurat până acum în 5 oraşe: Alba Iulia, Braşov, Sibiu, Târgu-Mureş şi Craiova. După Bucureşti, urmează Cluj Napoca, pe 29 septembrie şi Baia Mare, pe 6 octombrie.

„Mobilizarea de până acum a fost extraordinară. Am reuşit să strângem o comunitate de susţinători pe care sperăm să o creştem: pacienţi, membri din familie, medici şi asistenţi sau, pur şi simplu, oameni care au dorit să facă un bine, chiar dacă nu cunosc pe nimeni cu această afecţiune. Dincolo de obiectivele palpabile legate de investiţii în infrastructura medicală, ne dorim ca din ce în ce mai multe persoane să înţeleagă faptul că epilepsia nu este o boală psihică, nu este contagioasă, nu înseamnă posedare. Din păcate, încă este o afecţiune foarte stigmatizată, despre care circulă multe mituri. Persoanele cu epilepsie tind să îşi ascundă diagnosticul, chiar cu riscul de a primi ajutor inadecvat în momentul unei crize. De asemenea, sunt oameni care ajung foarte târziu în cabinetele de specialitate sau nu îşi acceptă diagnosticul o lungă perioadă de timp, devenind ulterior mult mai greu de tratat. Dacă s-ar cunoaşte mai multe informaţii despre afecţiune, s-ar îmbunătăţi considerabil tot sistemul de diagnosticare şi tratare şi, în general, viaţa persoanelor cu epilepsie”, a declarat Dr. Bogdan Florea, neurolog, coordonatorul proiectului Telemedicină în Epilepsie din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Suceava devine prima zonă care intră în carantină România

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că a fost emisă o nouă Ordonanță Militară ce prevede...

13 persoane au decedat la Spitalul Județean din Suceava

Au fost raportate încă 13 decese ale unor persoane confirmate cu noul coronavirus, la Spitalul Județean Suceava,...

Noi reglementări privind acordarea serviciilor medicale pe perioada stării de urgență

Executivul a aprobat astăzi o hotărâre care cuprinde o serie măsuri în domeniul sănătății pe perioada instituirii...

Benjamin Netanyahu, în autoizolare. Conduce guvernul prin videoconferințe

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a decis luni să intre în regim de izolare pentru 14 zile, după ce o...

TRENDING

Grecia menţine riscul ridicat de incendiu

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii romani care...