Salvați Copiii – donație majoră pentru maternitățile din judeţul Suceava

Salvați Copiii România a decis accelerarea programului de dotare a maternităților din România, astfel încât tuturor nou-născuților să le fie asigurată șansa la viață. Organizația a donat aparatură medicală vitală secțiilor de terapie neonatală din trei localități din județul Suceava, în valoare totală de 28.730 de Euro

În urma datelor centralizate și a solicitărilor primite, Salvați Copiii România a decis dotarea suplimentară a:

  • Secției de neonatologie a Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc cu o lampă de fototerapie, un sterilizator de biberoane, un cântar pentru nou-născuți, un taliometru, un aspirator de secreții nazale și patru paturi pe rotile cu saltele.
  • Spitalului Municipal Fălticeni cu un incubator de terapie.
  • Cabinetului Medical Dolhești cu un analizor de hemoglobină, un analizor pentru diferențierea celulelor albe din sânge, un analizor timp de coagulare, un cântar pentru nou-născuți, un tensiometru și un taliometru.

Aceasta este cea de-a șasea dotare pe care organizația Salvați Copiii o face în județul Suceava, echipamentele anterioare având o valoare toală de 112.000 de Euro. Toate dotările au fost posibile și datorită contribuției comunității locale care, fie în postura de societate comercială, fie în cea de persoană fizică, a donat prin SMS la 8844 cu textul SALVEZ, a participat și a susținut organizarea Maratonului Cetății Suceava 2018, ediția a II-a și a redirecționat 2% din impozitul pe venit.

Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România, a precizat: „Dotarea maternităților din întreaga țară este, din punctul de vedere al necesității, o prioritate vitală pentru România. Până ajunge și o prioritate pentru politicile publice, e nevoie de acțiunea și de solidaritatea noastră. Toți nou-născuții au dreptul la viață și, de multe ori, aceasta depinde de un incubator, un ventilator de suport respirator sau de altă aparatură medicală necesară.”

Până la sfârșitul anului, numărul maternităților dotate în cadrul programului de combatere a mortalității infantile, derulat de Salvați Copiii, se va ridica la 96, cu un total de 630 de echipamente.

- PUBLICITATE -

2 COMENTARII

  1. D-na Ministru Pintea o fi stiind ca modernizarea maternitatilor se face prin efortul demn de lauda al organizatiei „SALVATI COPII„ si nu si prin contributia ministerului d-niei sale?
    Cred ca ar fi bine ca organizatia Salvatii copii sa solicite bani si de la membrii guvernului si de la conducatorii Ministerului Sanatatii si de la parlamentarii Romaniei si de la magistrati si de la Presedintele Romaniei si de pa Preafericitul si preafericitii, etc. nu? Daca toti acestia ar da cate 1000 lei s-ar strange suficienti bani pentru o modernizare rapida si substantiala a maternitatilor romanesti. Si ar fi bine ca justitia romana sa confisce averea lui Dinca si o parte s-o dea maternitatilor daca Dinca tot este preocupat de soarta fetelor, NU?

  2. Adaug si rugamintea pe care o fac D-nei Presedinte al Organizatiei SALVATI COPII sa trimita in scris rugamintea organizatiei catre toti cei pe care i-am enumerat sa le explice situatia in care se afla maternitatile romanesti, de ce au ele nevoie si sa le propuna sa participe si ele cu cate o suma,eu zic ca de 1000 lei. Sunt ferm convins ca aceste persoane nu vor saraci si sunt ferm convins ca mare parte din ele vor dona.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW