Cseke Attila: finanțare suplimentară, în valoare de 3 mld. lei, pentru proiectele în derulare din PNDL 2

În ședința de miercuri a Guvernului, Executivul a dezbătut, în prima lectură, un proiect de Ordonanță de Urgență care prevede o finanțare suplimentară, în valoare totală de 3 miliarde de lei, de la Ministerul Dezvoltării, pentru proiectele aflate în derulare din PNDL 2, a anunțat ministrul Cseke Attila. Acesta a adăugat că finanțarea vizează acoperirea cheltuielilor suplimentare cauzate de majorarea prețurilor materialelor de construcții și a salariilor din domeniul construcțiilor.

„Sprijinim proiectele comunităților locale. Fără această măsură, ar fi în pericol multe investiții finanțate, ale căror construcție a fost începută deja”, a subliniat Cseke Attila.

După cum este cunoscut, la finele anului 2020, după preluarea mandatului, ministrul dezvoltării, Cseke Attila, a demarat o măsură similară, prin care a fost alocată suma suplimentară de 800 de milioane de lei pentru proiectele finanțate prin prima etapă a Programului Național de Dezvoltare Locală. Proiectul de act normativ aflat astăzi în primă lectură pe agenda Guvernului prevede o nouă suplimentare, în valoare de 3 miliarde de lei, pentru proiectele aflate în derulare în PNDL 2, dacă Guvernul ia o decizie – de așteptat săptămâna viitoare – în acest sens.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW