Cu ce se ocupă contabilul criminalist?

Ca urmare a dezvoltarii afacerilor, au evoluat o serie de domenii specializate in contabilitate. Una dintre tendintele recente este contabilitatea criminalistica. Ti-am pregait aici mai multe informatii despre domeniu si modul in care actioneaza acesti specialisti contabili:

Ce este contabilitatea criminalistica?

Cu siguranta ai intalnit cei doi termeni inainte, cel putin separate, dar niciodata nu ti-ai imaginat ca pot fi puse unul langa celalalt. Este ciudat cand te gandesti la anchetatorii privati intr-o scena a criminalitatii, care detin calculatoare in loc de lupi si camere de luat vederi. 

Termenul „criminalistic” inseamna „referitor la instantele de justitie sau la litigiile publice” sau „adecvat pentru utilizare intr-o instanta de judecata”. Contabilitatea criminalistica presupune utilizarea expertizei contabile in dosarele de judecata, investigarea fraudei, cererile si solutionarea litigiilor precum si a altor probleme legale.

Spre deosebire de mediul criminalistic popular, care se concentreaza pe extragerea ADN-ului si calculul traiectoriei glontului, contabilitatea medico-legala trateaza infractiuni financiare si corporative, precum frauda.

Ce fac contabilii criminalististi?

Datorita cazurilor recente de frauda si infractiuni legate de finante, nevoia de detectare si oprire a fraudei a fost intensificata. Acesta este motivul pentru care contabilitatea medico-legala continua sa se bucure de o popularitate in crestere rapida in lumea afacerilor si a finantelor.

Investigatia presupune examinarea probelor potentiale si reale care ar putea sugera existenta unor activitati frauduloase si a informatiilor pertinente asociate acestora.

In cadrul procesului de solutionare a litigiilor, contabilii ofera asistenta intr-un caz dat, in primul rand legat de calculul sau estimarea daunelor economice si a problemelor conexe. Acesti experti contabili prezinta, de asemenea, dovezi si actioneaza ca martori experti in salile de judecata, unde ofera informatii valoroase care sunt utile in luarea deciziei finale privind fraudele si cazurile conexe.

Cum sa devii contabil criminalist?

Din cauza popularitatii crescande a acestui domeniu, multe scoli ofera acum grade si programe de instruire pentru contabilitatea criminalistica.

Primul lucru pe care ar trebui sa il iei in considerare daca iti doresti sa devi contabil criminalist este sa obtii, in primul rand, o diploma de licenta in contabilitate. Cursurile de contabilitate criminalistica sunt de obicei oferite la nivel de masterat.

Locuri de munca si contabilitate criminalistica

Acesti contabili sunt calificati in problemele de frauda. Ei pot fi angajati pentru a face lucrari de investigare si pentru a oferi recomandari in vederea diminuarii producerii fraudei. Contabilii criminalisti lucreaza si cu incidente de neglijenta, faliment, contracte si alte cazuri care implica recuperarea daunelor.

La fel cum contabilitatea digitala este la mare cautare in zilele noastre, contabilitatea criminalistica este considerata ca fiind una dintre carierele cu cea mai rapida crestere astazi.

Agentiile guvernamentale angajeaza contabili criminalisti pentru rezolvarea neregulilor financiare din sistemul lor, iar sectorul cercetarii si mediului academic solicita, de asemenea, cunostintele lor intr-un domeniu specializat.

Contabilii criminalisti sunt foarte respectati datorita capacitatii lor de a utiliza expertiza contabila si abilitatile de detectiv. Acestia pot avea o cariera foarte placuta care ofera numeroase oportunitati de-a lungul timpului!

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW