Cum aducem vacanţa la noi în dormitor

Vacanţă de vară este unul dintre cele mai dorite momente ale anului. Dar ce ar fi să fie vacanţă mereu în locuinţă? Cu ajutorul decoraţiunilor, se poate crea o atmosferă estivală în propriul dormitor. Simplu şi la îndemâna tuturor, mult mai ieftin decât o vacanţă exotică.

Apele Greciei pe pereţii dormitorului

Odată cu sezonul cald, se renunţa la plăpumile călduroase de iarnă şi se aduc în dormitor acele pilote de vară uşoare şi răcoroase. Acesta este primul semn că se va instala aerul de vacanţă.

Pentru a pregăti cum se cuvine încăperea, se poate opta chiar şi pentru vopsirea pereţilor. O culoare îndrăzneaţă este binevenită, pentru că vara este despre bucurie, explozie de nuanţe şi flori care mai de care mai frumoase! Aşadar, turcoaz să fie, precum apele cristaline ale Greciei. Sau verde mentă. Sau roz că miezul unui pepene.

Decoraţiunile vor contribui şi ele, puţin câte puţin, la completarea designului de vacanţă. Se pot alege tapeturi cu peisaje marine, montane, rurale sau citadine. O poiană cu flori, un câmp cu maci sau un apus reflectat în apă unui rău sunt idei care pot aduce starea de bine în casă şi vor induce relaxarea.

Patul, un şezlong mai confortabil

Conform specialistilor in domeniu, pregătirea patului este şi ea importantă. Acest loc de răsfăţ şi de odihnă trebuie transformat şi el pe perioada verii. Practic, se scapa de toate textilele groase şi se creează un spaţiu lejer, care îndeamnă la visare. Se alege o pilota din puf de gasca, uşoară că o păpădie, se pun aşternuturi răcoroase, din bumbac. Dacă restul camerei este simplu şi în nuanţe neutre, aşternuturile pot fi în culori tropicale îndrăzneţe: portocaliu, verde neon, galben.

Ca şi decoraţiuni, se recomanda elementele marine de decor: sticluţe cu nisip, bol cu scoici, cuferele vintage, tablouri cu: căluţi de mare, pescari, vapoare, peşti.

Un decor nautic în dormitor poate fi completat de cuverturi pe teme marinăreşti sau de timone din lemn, care aduc instantaneu aerul vacanţei în orice încăpere.

Perdele vaporoase şi felinare că pe faleză

De asemenea, felinarele duc cu gândul la plimbările lungi pe faleză şi la atmosfera destinsă de pe litoral.

Perdelele din dormitor vor fi neapărat vaporoase. Aerul care se înfoaie în ele va semăna cu briza mării, iar soarele care va pătrunde în camera cu îndrăzneală va fi şi el o sursă de bine.

Este atât de uşor să se creeze o atmosferă estivală în casă! După un duş răcoritor, momentul suprem de relaxare aşteaptă în dormitor! Se poate deschide cartea preferată şi savură această clipă de detaşare în propria insulă exotică din dormitor.

Şi apropo de dus, o perdea cu elemente marine va fi o idee excelentă pentru inducerea stării de vacanţă – vacation mood on, cum îi spun americanii. Iar în bucătărie câteva simple şi ieftine suporturi de farfurii cu ancore vor fi atât de îmbietoare, încât vor duce cu gândul la cinele savurate pe terasele de la malul mării.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW