17 C
București
joi, 1 octombrie

Cum aleg aplicatia software potrivită pentru compania mea?

Companiile se diferențiază prin suma particularităților definitorii, ce includ tipul serviciilor oferite, nișa pe care se poziționează, mărimea (redată prin evoluția cifrei de afaceri, prin numărul de angajați), prin profilul clientului ideal și prin obiectivele pe care le are în vedere. O aplicație software potrivită sau o suită de soluții dedicate digitalizării trebuie alese în funcție de aceste particularități, dar și de altele specifice (nevoi, probleme întâmpinate). 

Așadar, iată cele mai importante 7 recomandări pe care Softlead le oferă clienților săi în alegerea aplicației potrivite fiecărei companii!

  1. Construiește o echipă de lucru, formată din persoanele care vor lucra direct în proiectul de implementare și din cele care vor fi utilizatori direcți ai aplicației software. 
  2. Definește procesele interne ce stau la baza nevoii de digitalizare. În cazul în care există alte programe software implementate în companie, este nevoie să știi care este rolul lor și în ce măsură vor avea impact asupra noii implementări software.  
  3. Cum găsești furnizorii de aplicații software și cum îl alegi pe cel potrivit? Softlead îți oferă acces la cele mai cunoscute și folosite soluții software de pe piață, având un portofoliu cu peste 600 de soft-uri. În cadrul platformei, poți căuta, filtra și compara funcționalități tehnice, astfel încât să poți selecta varianta optimă pentru compania ta. În cazul în care ai nevoie de ajutor, echipa de consultanți te poate ajuta să identifici soluțiile potrivite. 
  4. Solicită un demo pentru a te familiariza cu interfața aplicației și cu funcționalitățile tehnice pe care aplicația le oferă. În cazul în care ai nevoie de personalizări ce implică o dezvoltare software ulterioară, discută acest aspect cu furnizorii și află dacă este posibil și care sunt costurile aferente. 
  5. Evaluarea furnizorilor. Fie că ai nevoie de soluții software complexe (ERP, CRM, BI, BPM sau SFA) sau de soluții care au capacitatea de a soluționa punctual probleme specifice unui departament sau unui proces intern (aplicații software de contabilitate, financiare, de facturare, de tip help desk), este important să alegi 3-5 vendori alături de care să începi discuțiile necesare unei alegeri corecte. 
  6. 42% dintre companii spun că bugetul este un aspect extrem de important în alegerea unei aplicații software. Recomandarea Softlead este să conturezi un buget maxim și unul ideal, însă bazate pe oferte personalizate cerinței. Un cost extrem de mic față de medie poate însemna minusuri în ceea ce înseamnă lista de funcționalități, disponibilitatea echipei de implementare. 
  7. Alocă timp suficient comunicării. Alegerea aplicației software potrivite poate fi un proces complex, consumator de resurse interne, dar este important să înțelegem că, adesea, de sistemele software implementate se vor lega rezultatele companiei, progresele sau involuția, eficiența, profesionalismul și productivitatea echipei. 

Softlead a ajutat peste 10.000 de companii din România să aleagă aplicația software potrivită, oferind consultanță gratuită și acces la un set complet de programe informatice împărțite în categorii dedicate industriei de activitate și tipului de soluție tehnică vizat. 

Pentru a beneficia de consultanță gratuită în procesul de identificare a soluției software potrivite, companiile pot completa formularul de aici sau pot trimite un e-mail pe adresa sales@softlead.ro.

Despre Softlead.ro

Cu un portofoliu de peste 600 de aplicații software listate în platformă și cu peste 300 de parteneri IT, Softlead se poziționează pe piața din România ca fiind cea mai importantă platformă de profil, ce ajută companiile să aleagă, implementeze și să evalueze care este aplicația software potrivită. 

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW