12 C
București
joi, 25 februarie

Franța: Aproape 10.000 de noi contaminați în ultimele 24 ore

Este o cifră fără precedent în Franța de la începutul epidemiei. Presat de situație și de Consiliul științific, președintele Emmanuel Macron a declarat joi că vor fi luate măsuri ce urmează a fi anunțate la finele unui Consiliu al apărării.

Agenția Sănătății publice din Franța a informat joi că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 9.843 noi contaminați cu Covid-19. Numărul pacienților spitalizați în ultimele șapte zile se ridică la 2.202, dintre care 371 au fost plasați în reanimare. Numărul celor aflați la reanimare a ajuns la 651. Este pentru prima oară de la 30 iunie când numărul celor din reanimare depășește cifra de 600. Numărul deceselor cauzate de Covid-19 de la începutul pandemiei în Franța a ajuns la 30.813.

În Franța sunt reînchise la ora actuală 32 de școli, cărora li se adaugă 524 clase din diverse alte școli, a anunțat purtătorul de cuvânt al guvernului, Gabriel Attal, la postul de televiziune BFMTV.

OMS cere mai multă solidaritate

“Ceea ce mă neliniștește cel mai mult este lipsa de solidaritate la nivel mondial”.La șase luni de la începutul pandemiei, care a provocat peste 900.000 de decese la nivel mondial, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, cere mai multă unitate internațională în lupta contra Covid-19. “Când lipsește solidaritatea, când suntem divizați, există o bună oportunitate pentru o mai mare răspândire a virusului”, a subliniat oficialul OMS.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW