4.9 C
București
joi, 4 martie

Cum alegi încălțămintea de tenis

Tenisul este unul dintre cele mai populare jocuri, la nivel individual. Fie că practici tenisul la nivel începător sau ești avansat, ai nevoie de încălțări comode, care să-ți ofere susținere în timp ce joci. Nu știi cum să alegi încălțămintea ideală pentru tenis? Ia în calcul o serie de factori, precum tipul terenului pe care joci sau nivelul de practică. Iată cum faci cea mai bună alegere, din articolul de mai jos.

Ține cont de nivelul de practică

Pentru a te putea bucura de partide de tenis ca la carte, ai în vedere nivelul tău de practică. De pildă, dacă obișnuiești să joci tenis ocazional, cu o intensitate redusă, vei avea nevoie de încălțăminte sport confortabilă, care lasă picioarele să respire.

Ești consecvent în tenis? Pune accent pe încălțările care îți oferă o amortizare bună, astfel încât să-ți protejezi articulațiile. Desigur, există și încălțăminte pentru tenis special concepută pentru profesioniștii care se antrenează la un nivel intensiv. Dacă faci parte din această categorie, ai nevoie de o amortizare și de o susținere excelente.

Ia în calcul terenul pe care joci

Un alt criteriu esențial în alegerea încălțămintei potrivite pentru tenis constă în suprafața pe care joci. Atunci când joci pe un teren cu zgură și ești avansat în tainele acestui sport, caută pantofi de tenis special creați pentru acest teren. Joci pe un teren dur? Optează pentru încălțări care îți oferă o rezistență mare. Începătorii sunt cei mai favorizați, deoarece pot alege o pereche de pantofi sport pentru toate suprafețele.

Alege încălțăminte comodă

Confortul este extrem de important în tenis, de aceea, încălțămintea pe care o porți trebuie să-ți garanteze cel mai înalt grad de comoditate. Pentru a te bucura de confort, ia în calcul forma încălțămintei, branțul și amortizarea, pentru partide fără dureri de picioare.

Nu uita de gradul de amortizare

Esențială pentru un jucător de tenis este și amortizarea, oricare ar fi nivelul de joc. Nu uita că tenisul este un sport solicitant, așa că, trebuie să fii atent când achiziționezi o pereche de încălțări. Amortizarea optimă previne leziunile și rănile de la nivelul membrelor inferioare.

Sfaturi utile pentru alegerea încălțămintei de tenis

Ești în impas și nu știi ce încălțăminte să alegi pentru tenis? Găsești modele potrivite de încălțăminte pentru bărbați la Epantofi, cu ajutorul căreia să te simți excelent pe teren. Iată câteva detalii suplimentare pe care merită să le ai în vedere atunci când cumperi încălțămintea pentru tenis:

  • Indiferent de poziția în care aterizezi când joci tenis – pe călcâi sau pe vârf, pantoful trebuie să fie construit în așa fel încât să absoarbă șocul. Din acest motiv, se pot aplica tălpi suplimentare la interior.
  • Orice jucător de tenis are nevoie de stabilitate. Mai simplu spus, laba piciorului trebuie să stea dreaptă în pantof, fără a se mișca în lateral. Caută încălțăminte de tenis cu o parte textilă mai solidă și leagă șireturile corespunzător. În acest fel, împiedici răsucirea excesivă a piciorului sau entorsele.
  • Pantofii sport pentru tenis nu trebuie să fie nici prea lejeri, dar nici rigizi. Încălțămintea flexibilă poate cauza dureri în timpul unui meci intens de tenis, în timp ce pantofii prea rigizi creează probleme la nivelul gleznei, al degetelor sau chiar a genunchilor.
  • Alegerea materialului din care este confecționată talpa pantofilor pentru tenis este la fel de importantă. Cel mai popular model de talpă este cel în zig zag, cu zimțuri adânci, pentru suprafețele dure de joc. În schimb, dacă joci în interior, ai nevoie de încălțăminte mai netedă, pentru o rotire optimă.
  • Pantofii sport pentru tenis trebuie să-ți vină ca turnați, pentru un joc relaxant. Înainte de achiziționare, probează încălțămintea și fă câțiva pași, pentru a vedea dacă degetele se mișcă sau nu în timpul mersului. Totodată, gândește-te la faptul că acestea trebuie să fie perfect întinse, atunci când stai drept. Călcâiul trebuie să stea la fel de confortabil în pantof, pentru a împiedica mișcarea în lateral.
  • Încălțămintea pentru tenis trebuie să se îndoaie, în special, în zona tălpii, pentru o mișcare naturală în timpul jocului.

Fiindcă tenisul include numeroase mișcări, sărituri, alunecări și opriri, picioarele sunt intens solicitate. Din această cauză, ai nevoie de pantofi sport potriviți, care să înlăture eventualele accidentări.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW