Cum alegi o mașină de tăiat gresie și faianță bună?

Domeniul construcțiilor este unul foarte complex care necesită oameni bine pregătiți și echipamente pentru construcții cât mai performante. Partea bună este că în ziua de azi există utilaje și scule potrivite pentru aproape orice activitate, ceea ce ușurează procesul de lucru.

De exemplu, unul dintre cele mai utilizate echipamente pentru construcții este mașina de tăiat gresie și faianță. Amenajarea locuințelor și a diverselor spații cu gresie și faianță este o activitate de nelipsit, astfel că eficientizarea timpului și costurilor este esențială.

De ce să folosești o mașină de tăiat pentru finisaje?

Această unealtă este recomandată în orice situație atunci când vrei să prelucrezi finisajele. Faianța sau gresie sunt două finisaje care nu pot fi tăiate cu ușurință cu mâna goală și care de altfel pot fi foarte ușor deteriorate cu mișcările greșite.

Dacă dimensiunile plăcilor nu se potrivesc cu ce îți trebuie pentru încăperea ta sau vrei să dai un design nou, cu siguranță această sculă te va ajuta. Iată care sunt motivele pentru care ar trebui să ai o mașină de tăiat gresie și faianță în dotare:

 • Are eficiență mai mare de tăiere, un risc de eroare mai mic și precizie pentru un rezultat curat.
 • Economisești timp.
 • Nu este greu de folosit.

La fel de folosite sunt și circularele pentru tăiat plăci care spre deosebire de mașinile clasice, îți permit să tai plăcile în formă perfect rotundă.

Tipuri de mașină de tăiat gresie și faianță

Tipurile de mașină de tăiat gresie și faianță se împart în funcție de modul de funcționare.

 1. Manuale. Este varianta cea mai accesibilă de pe piață, este ușor de transportat și este în general recomandată pentru persoanele care lucrează ocazional. Acest tip de mașină funcționează pe baza de presiune, ceea ce presupune mai multă forță din partea celui care o folosește.
 2. Electrice. Pentru cei care lucrează frecvent sau pentru firmele de construcții, este variantă ideală. Efortul utilizatorului este diminuat, iar acest lucru ajută la economisirea timpului și energiei.

Alte caracteristici care pot face diferența între modelele de mașini de tăiat: materialul, greutatea, suprafața de ghidaj.

Cum alegi modelul potrivit pentru activitatea ta?

Nu trebuie să îți faci griji despre faptul că nu ai putea găsi ceea ce îți trebuie. Mașinile de tăiat gresie și faianță sau circularele pentru tăiat plăci se găsesc într-o gamă variată pe piață. Tot ce trebuie să faci este să iei în calcul câteva criterii pentru a face alegerea corectă. Noi am făcut o listă cu cele mai importante aspecte care te pot ajuta.

 • Principiul de funcționare al unei astfel de mașini se bazează pe fixarea precisă a plăcii și tăietura care se poate face manual, electric sau cu un disc rotativ integrat.
 • Suprafața de tăiere și indicatorii de ghidaj sunt cei care ajută în obținerea unui rezultat mai concins.
 • Dimensiunea plăcilor. În funcție de cât de mari sau mici sunt plăcile pe care urmează să le tai, vei ști și care este lungimea de tăiere pe care mașina trebuie să o aibă.
 • Materialul și greutate mașinii. În funcție de aceste două aspecte vei ști cât de ușor este de manevrat și cât de rezistentă. Materialele din care poți găsi o astfel de mașină sunt: aluminiu, titan, oțel sau nichel.
 • Posibilitate de reparare. La fel ca orice altă unealtă, mașina de tăiat gresie și faianță sau circulara pentru plăci se pot defecta. Tocmai de aceea, este bine să te interesezi dacă pot fi ușor reparate și ce costuri ar presupune.
 • Producător. Nu este un secret faptul că unii producători oferă articole de calitate, alții mai puțin calitative.
 • Preț. Toate criteriile de mai sus vor duce la costul final. Nu te arunca să cheltui prea mult cu această unealtă, însă nici nu alege cea mai ieftină variantă pentru că este foarte posibilă să nu reziste atât cât ar trebui.
- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW