Tapet abstract – Design pentru un stil nonconformist

Te-ai întrebat vreodată de ce a prins atât de bine stilul minimalist în designul interior? Datorită aspectului său simplu și în același timp complex, datorită faptului că este un stil care se potrivește aproape oricui și care este ușor de aplicat în multe domenii.

Iată astfel cum poți obține un design nonconformist cu ajutorul tapetului abstract, dar și care sunt celelalte elemente ce alcătuiesc un stil minimalist.

Elemente ce definesc stilul nonconformist

Pe lângă pereții liberi în culori deschise sau închise, cu modele minimaliste și linii pline de substrat în nuanțe contrastante culorii de bază, pentru a obține un design nonconformist autentic trebuie să îmbini cu atenție și alte elemente.

  • Piesele de mobilier trebuie să fie cu linii simple, cât mai joase cu putință. Amplasarea acestora trebuie să fie aerisită și să ocupe cât mai puțin loc.
  • Cele mai folosite materiale ale acestui stil sunt lemnul, pielea, sticla sau piatra, pe când metalul cel mai folosit este inoxul.
  • Spre exemplu, dacă îți dorești un aer minimalist în dormitor trebuie să renunți la clasica noptieră cu veioză și să optezi mai degrabă pentru o poliță așezată la nivelul patului cu un led încastrat în perete. De asemenea, în casele minimaliste biblioteca clasică va fi înlocuită de corpuri încastrate în perete, de polițe sau de corpuri de mobilier acoperite cu o suprafață lucioasă.
  • Pentru că ideea pe care se merge în stilul minimalist este „less is more”, puținele elemente folosite într-o încăpere trebuie să fie practice și multifuncționale, iar obiectele de decor să fie într-un număr limitat la minimum.

În ceea ce privește culorile, stilul minimalist combină nuanțe neutre ori foarte deschise, ori foarte închise, la care poți adăuga dacă dorești, pete de culoare. În acest caz, tapetul abstract este o idee genială pentru a obține un design interesant.

Idei de design cu tapet abstract

Pentru a obține acei pereți de efect, care îți spun povești într-un mod subtil și plin de subînțelesuri, te poți folosi de tapetul minimalist.

  • Este suficient să alegi peretele cel mai mare pentru a îl transforma în piesa de rezistență a încăperii. Cu ajutorul unui tapet minimalist în linii ce creează siluete pline în nuanțe contrastante precum bleumarin, galben muștar și bej vei crea o atmosferă boemă.
  • Poți oferi spiritul abstract oricărei încăperi din casa ta, bucătărie, dormitor sau chiar baie prin folosirea unui tapet în linii fine pe care, cu cât îl privești mai mult, cu atât îi înțelegi mai bine subtilitățile.
  • Un tapet cu un model simplu și delicat, cu inserții metalice este ușor de integrat în orice încăpere decorată într-un design nonconformist.
  • Tapetul abstract cu linii ce dau forme geometrice clar conturate este la mare căutare printre pasionații stilului minimalist.

Unde poți integra stilul minimalist

Datorită faptului că este atât de plăcut ochiului uman, simplu și elegant, designul nonconformist poate fi folosit cu succes atât în afacerea ta, cât și la tine acasă.

  • Dacă deții o afacere precum un restaurant, o cafenea sau o ceainărie, stilul minimalist se va potrivi de minune și va oferi spațiului tău un aspect plăcut tuturor clienților. De asemenea, pereții decorați cu tapet minimalist și mobilier simplu se pretează foarte bine într-un hotel, atât în camere, cât și în zonele comune precum lobby-ul, barul sau recepția. În cazul în care deții un magazin decorat într-un stil minimalist le va permite clienților tăi să se concentreze pe produsele tale datorită spațiului aerisit și simplist.
  • Designul nonconformist este bine primit și în locuințele personale, cu atât mai mult cu cât majoritatea apartamentelor dispun de un număr de metri pătrați limitat. De aceea, faptul că mobilierul este în linii simple, decorațiunile sunt clasice, iar pereții sunt liberi, creează senzația de spațiu aerisit.

Apelează la tapetul minimalist pentru a obține un spațiu simplu, aerisit din punct de vedere vizual și elegant în același timp. Odată ce peretele spune o poveste abstractă, vei găsi cu ușurință restul elementelor, precum piesele de mobilier și decorațiunile care să se integreze perfect în creația ta nonconformistă.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW