10.2 C
București
marți, 20 aprilie

Cum alegi pantofii sport în funcție de modul în care îi vei folosi

Pantofii sport reprezintă o opțiune de încălțăminte la care apelăm deseori nu numai pentru activități sportive ci pur și simplu atunci când ne dorim ca picioarele noastre să beneficieze de cât mai mult confort. Este un tip de încălțăminte care ne încântă cu o mulțime de avantaje iar de aceea fiecare dintre noi ar trebui să aibă la dispoziție cât mai multe modele de pantofi sport dama.

De aceea, împreună cu echipa de la Tocmania.ro am pregătit câteva sfaturi pentru alegerea pantofilor sport. Astfel, dacă îți dorești achiziția unei noi perechi de pantofi sport, sfaturile din rândurile următoare îți pot fi de ajutor pentru o alegere corectă!

Cum să alegi o perechi de pantofi sport pentru alergare

Înainte de toate, ar trebui să precizăm faptul că pantofii sport trebuie aleși numaidecât în funcție de activitățile la care îi vei purta.

Iar pentru că foarte multe persoane aleg să își cumpere adidași pentru serile de alergare, am decis să începem cu această activitate.

Ei bine, încălțămintea pentru alergare trebuie să exceleze numaidecât la capitolul confort. Aceasta ar trebui să fie ceva mai largă față de încălțămintea obișnuită, astfel încât degetele de la picioare să se poată mișca în voie. Totuși, nu exagera astfel încât să optezi pentru o pereche de pantofi sport prea largi, deoarece aceștia nu te vor ajuta deloc în timp ce alergi, ba dimpotrivă!

Gândește-te, de asemenea, la tipul solului pe care vei alerga. Alergi pe o suprafață dură sau pe iarba? Asta deoarece în cazul suprafețelor dure trebuie să optezi pentru o talpă groasă și elastică, astfel încât confortul să nu fie compromis și nici starea ta de sănătate.

Cum se aleg pantofii fitness

Atunci când ai nevoie de o pereche de pantofi sport concepuți special pentru fitness, atunci ar trebui ca înainte de toate aceștia să îți ofere lejeritate și aerisire. Materialul folosit pentru conceperea acestora ar trebui să permită picioarelor să respire, asigurând o ventilație cât mai bună pentru ca umiditatea să fie eliminată ușor.

De asemenea, dacă ai nevoie de o pereche de pantofi speciali pentru sală, atunci ar trebui să cauți o pereche de adidași care să îți ofere stabilitate. Încălțămintea pentru sală trebuie să îți protejeze articulațiile astfel încât riscurile de a te accidenta să fie cât mai mici.

Alegând o pereche de pantofi fitness cu talpă arcuită, vei beneficia de un plus de stabilitate.

Cum să alegi o pereche de pantofi pentru tenis

Tenisul este un suport care pune foarte multă presiune pe picioare, necesitând deseori schimbări rapide de direcție. Prin urmare, nu ar trebui să practici tenisul atâta timp cât nu ai o pereche de încălțăminte adecvată.

Încălțămintea perfectă pentru tenis trebuie să asigure stabilitate și totodată să absoarbă șocul la nivelul picioarelor.

La fel ca la alergat, atunci când cumperi încălțăminte pentru tenis trebuie să te gândești la suprafața pe care joci de obicei.

Indiferent care sunt activitățile sportive pe care le practici, îți recomandăm să verifici și oferta magazinului online Tocmania, acolo unde vei găsi o mulțime de perechi de încălțăminte sport la prețuri foarte bune.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW