marți, 7 aprilie, 2020
12.9 C
București

Drumul Vinului, cel mai nou proiect turistic al Republicii Moldova

Drumul Vinului din Republica Moldova este format din 3 rute care acoperă 3 zone viticole cu indicații geografice protejate: Valul lui Traian, Ștefan Vodă și Codru.

Moldova este una dintre destinațiile turistice care trebuie neapărat vizitate conform publicațiilor Lonely Planet și New York Times, iar Winerist.com a inclus Moldova în top 10 destinații pentru 2020, alături de Marea Britanie, Italia și Australia, recomandând această țară, în special, pentru turismul viticol.

„Suntem în procesul de elaborare a unor trasee turistice la crame care pot oferi condiții de cazare și servicii turistice. Inițial aveam 18 crame ce trebuiau incluse în Drumul Vinului. Între timp, numărul acestora a ajuns la 25. Printre cele mai cunoscute se numără Purcari, Castel Mimi, cramele subterane Mileștii Mici și cele de la Cricova, Chateau Vartely, Asconi Winery, la care se adaugă și crame renumite pentru vinurile de calitate, care curând vor oferi facilități turistice. Aici putem enumera Gitana Winery, Fautor Winery, Vinăria Hîncești, Vinăria din Vale, dar și alte crame. Astfel, turiștii din România vor putea vizita diferite zone și obiective culturale din Moldova, vor putea merge la crame și vor degusta vinuri, dar și preparate savuroase, vor intra în contact cu locuitorii și cu tradițiile pe care încercăm să le păstrăm cât mai autentic, având o experiență complexă”, a declarat Cristina Frolov, Președinte al Asociației Naționale pentru Turism Receptor din Republica Moldova (ANTRIM).

„Turismul receptor din Republica Moldova a înregistrat o creștere efectivă de 7,6% a numărului de turiști, cifră ce depășește cu 4,6 % prognozele. Tot mai mulți vizitatori aleg țara noastră drept destinație turistică cu experiențe autentice pentru a gusta din oferta vinicolă, gastronomică, culturală, agro, de eveniment și de aventură” a declarat Rodica Verbeniuc, Director General al Agenției de Investiții din Republica Moldova.

Costul pentru o vizită la crame este între 15-30 de euro, cazarea la un hotel de 4 stele din Chișinău este aproximativ 80 de euro/ noaptea, iar tour operatorii spun că Republica Moldova este o destinație ideală atât pentru city-breaks, cât și pentru sejururi de lungă durată.

Oferta Republicii Moldova le propune turiștilor și activități în aer liber, observarea păsărilor în zonele rezervațiilor naturale și rute special concepute pentru hiking și biking. De asemenea, în Moldova, vor avea loc numeroase evenimente cum ar fi: Velohora, DescOpera, Ia Mania, Hodina si Ziua Nationala a Vinului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Coronavirus: Eurogrupul încearcă să găsească riposta economică la pandemie

Cei 19 miniștri de Finanțe ai țărilor membre ale zonei euro (Eurogrupul) s-au întâlnit marți, 7 aprilie,...

Produse de igienă, distribuite de Poșta Română la Baia Mare

Poşta Română a început distribuirea a 50.000 de pachete cu produse de igienă printr-un program de ajutorare...

Economia nu mai are răbdare

Economia mondială se află într-un moment de cumpănă, fără a ști ce ne așteaptă în următoarele luni,...

Cursurile școlare rămân suspendate. Nu se știe data reluării

Ministrul Educației a anunțat, într-o conferință de presă, că data la care cursurile școlare vor reîncepe în...

TRENDING

Calendar

Astăzi De la ora...

Ce este implantul dentar? 8 informații cheie

Implantul dentar se enumeră printre cele mai...