Planul de amenajare al băii poate fi o misiune destul de complexă ce trebuie să aibă ca rezultat final o încăpere complet funcțională, adecvată stilului personal de viață și care reușește să ne ofere o imagine vizuală plăcută. Toate aceste aspecte sunt extrem de necesare în zilele noastre, cu atât mai mult cu cât nevoia de liniște și solitudine se află în fiecare dintre noi iar agitația din timpul zilei trebuie echilibrată cu o seară de relaxare în cadrul propriului sanctuar.
Așadar, o planificare riguroasă te va ajuta să-ți transpui ideile în realitate, fără să întâmpini probleme pe parcursul amenajării. De altfel, aceasta este o etapă vitală atunci când vorbim de designul băii, fie ea de dimensiuni mari sau reduse. Anumite detalii, care par mai puțin importante și pe care crezi că le poți rezolva pe parcurs sunt de fapt cele ce te vor scăpa de pierderi și cheltuieli inutile. Iată cum pui la punct un plan bun de amenajare pentru o baie perfectă:
- Pentru început, poți face o schemă cu modul în care vrei să arate încăperea, stabilind locul fiecărui obiect sanitar în parte. Trebuie să ții cont de spațiul de mișcare necesar fiecărui membru al familiei, mai ales dacă locuiești cu persoane vârstnice. În acest caz, poți lua în considerare integrarea unei cabine de duș walk-in, pretabilă într-o baie modernă, atât ca design, cât și ca funcționalitate.
- Următorul pas constă în realizarea măsurătorilor. Chiar dacă tu îți dorești o anumită organizare, trebuie să te asiguri că fiecare obiect ales corespunde dimensiunilor zonei respective.
- Cea mai plăcută etapă este cea în care te documentezi despre opțiunile pe care le ai pentru achiziționarea mobilierului, obiectelor sanitare, pieselor de iluminat și accesoriilor. Îți recomandăm un magazin online complet cu produse ale producătorilor de top din domeniu – GQS German Quality. Găsești tot ce ai nevoie într-un singur loc iar cel mai important este că nu trebuie să-ți faci griji de calitatea produselor.
- După ce ai făcut o listă cu obiectele necesare și cu cele pe care le dorești în mod special, estimează un buget de care ai avea nevoie și de care dispui. Este recomandat să îți iei o marjă de eroare pentru cheltuieli neprevăzute.
- După achiziționarea obiectelor, asigură-te că montajul acestora este realizat corect, astfel încât să te poți bucura din plin de această încăpere. Îți recomandăm următoarele proporții pe care ar trebui să le respecți:
- lasă un spațiu liber în fața chiuvetei de minim 80 de cm; este zona în care ai nevoie de spațiu de mișcare din plin.
- de asemenea, în fața vasului WC, este recomandat să existe un spațiu liber de cel puțin 75 de cm.
- dacă ai optat pentru o cabină de duș, trebuie să știi că bateria din interiorului acesteia trebuie montată la o înălțime de aproximativ 96-120 cm.
Sfaturi pentru amenajare băii
Dacă baia este și locul destinat activităților tale de înfrumusețare de zi cu zi, trebuie să iei în calcul amplasarea unei oglinzi rotunde pentru cosmetică. Fie că optezi pentru un model standard sau unul ce beneficiază de iluminare LED cu acționare prin touch sensor, își va dovedi cu siguranță utilitatea în rutina ta. De asemenea, este recomandat să pui accent pe iluminarea din zona lavoarului.

Dacă dispui de spațiu suficient, trebuie să profiți din plin de acest lucru. Îți recomandăm amplasarea unui lavoar dublu. Acesta face parte din ultimele tendințe în materie de design, fiind elegant, modern și extrem de practic. Poate fi încadrat cu ușurință în stiluri variate de amenajare, oferind băilor un aspect aparte. De asemenea, o cadă freestanding își va găsi cu ușurință locul într-un spațiu generos.

Respectă sfaturile de mai sus și, pornind de la stilul de amenajare pe care ți-l dorești (modern, vintage, minimalist, rustic etc.), poți duce baia către o zonă de relaxare tip SPA, complet funcțională și care îți acoperă în totalitate necesitățile.
sursă foto: www.germanquality.ro